SRAMAN POTEZ ITALIJANA! Bivši šampion Rolan Garosa kandidat broj jedan za mrzitelja Novaka Đokovića

Novosti online

04. 04. 2024. u 09:39

OVAJ čovek je istakao ozbiljnu kandidaturu za novog mrzitelja Novaka Đokovića.

СРАМАН ПОТЕЗ ИТАЛИЈАНА! Бивши шампион Ролан Гароса кандидат број један за мрзитеља Новака Ђоковића

FOTO: Tanjug/AP

Naime, šampion Rolan Garosa iz 1976. godine Adriano Panata koristi svaku priliku da prozove Srbina. Prošlog leta je pričao da je Rodžer Federer najbolji teniser sveta svih vremena. 

A onda je na Završnom mastersu u Torinu bio još grublji prema Đokoviću, prozivao ga je što ide u toalet tokom meča i traži medicinski tajm-aut, pa kada je Italija osvojila Dejvis kup, rekao je da bi Siner mogao da penzioniše Novaka.

A sada je u potpunosti precrtao srpskog tenisera.

-  Mislim da će Karlos Alkaraz u ovoj godini biti opasniji rival Sineru nego Novak Đoković – kaže šampion Rolan Garosa iz 1976. u intervju za Ubitenis, teniski portal iz Italije.

Glavni argument Panate je nedavno završeni masters u Indijan Velsu, gde je titulu osvojio baš Španac pobedivši Italijana u polufinalu. Obojica sada imaju po četiri pobede. Đoković protiv Sinera vodi sa 4:3, ali je izgubio tri od poslednja četiri dvoboja.

– Videli smo da je Karlos ponovo iskočio i zato očekujem od njega da bude jedan od glavnih u 2024. Novak će biti opasan u manjoj meri. Naravno, to je samo moje mišljenje. Siner i Alkaraz će biti glavni rivali za prevlast u muškom tenisu u narednim godinama. Oni će okupirati prostor koji su svojevremeno ostavili Rodžer Federer i Rafael Nadal – ističe Panata koji je uvek gurao Đokovića u drugi plan.

FOTO: Tanjug/AP

 

Kako Siner igra, gotovo da nema dileme da će biti najbolji italijanski teniser svih vremena. 

– Očekivanja od Janika su toliko porasla da se stvara neka vrsta fanatizma oko njega i mislim da to nije potrebno – upozorava Panata. - Tako nešto može u jednom trenutku da mu naškodi jer se stvara preveliki pritisak.

Panata je oduševljen načinom na koji je Siner pobedio u Majamiju.

– Njegov trijumf je bio toliko ubedljiv, da je bilo gotovo zabrinjavajuće. U svakoj partiji je bio odličan, a Dimitrov u finalu kao da nije ni igrao. Nije bilo načina za njega da zaustavi Janika. I u polufinalu i u finalu je demonstrirao da je u potpuno drugoj kategoriji u odnosu na protivnike.

Ono što trenutno predstavlja problem je činjenica da Sineru najsporija podloga nije najbolja.

– Počinje sezona na šljaci i biće to trenutak da Janik spusti noge na zemlju – ističe Panata figurativno. - Da vidimo dokle stvarno može da stigne na terenima koji mu nisu po meri kao neki drugi. On više voli brza igrališta, ali ako bude igrao tako dobro kao u prethodnim mesecima, verujem da može svakoga da pobedi i na šljaci - zaključio je Panata.

BONUS VIDEO Novak Đoković na projekciji dokumentarnog filma o Nikoli Piliću

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)