ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni

Novosti online

17. 04. 2024. u 18:01 >> 20:51

Novak Đoković i Rafael Nadal su veliki teniski rivali, mnogi su očekivali da se u najskorije vreme opet susretnu u završnicama turnira, ali... Rafi baš ne ide, pa ne ide.

ШОК: Рафаел Надал декласиран у Барселони

FOTO: AP

Nakon što se u utorak vratio tenisu, posle nove, duge pauze (102 dana od prethodnog takmičarskog meča), Nadal je već u sredu eliminisan.

Na ATP turniru u Barseloni Špančev drugi rival bio je Aleks de Minor, a on se pokazao kao daleko tvrđi orah od Flavija Kobolija, s kojim je Rafa igrao dan ranije.

Nadal je, naime, izgubio od 11. sa ATP liste, a rezultat je glasio 7:5, 6:1 za Australijanca.

Do utorka, prošlo je čak 681 dan otkako je poslednji put Nadal igrao takmičarski meč na šljaci, a iako je i u sredu imao neke fantastične poteze...

... više ih je izvodio australijski teniser, kome je i sam "kralj šljake" morao da aplaudira na pojedinim bravurama:

Međutim, Rafine navijače nije zabrinulo to što je rival, prosto, imao atraktivnije poteze, već što je Nadal baš muku mučio sa kvalitetnim servisom.

Recimo, neposredno pre nego što je De Minor napravio drugi brejk u drugom setu, statistika je ukazivala na drastičnu razliku u snazi i preciznosti udarca kojim počinju razmene: De Minor je do tog trenutka (vođstva od 3:1) odigrao svega 10 poena na svoj servis u drugoj deonici, a Nadal čak 26.  Do kraja meča, osvajač 20 grend slem pehara, a rekorder turnira ATP Barselona sa 12 titula - osvojio je samo 58% poena na svoj prvi servis, a mizernih 35% na drugi...

Španac je i sam rekao pred početak ovog turnira da je u prethodnim nedeljama najmanje radio na svom servisu, jer je morao da vodi računa o sporom, temeljnom oporavku abdominalnih mišića, pa to može da bude uteha i njemu i njegovim pristalicama pred nove izazove.

Inače, naredni rival Aleksa de Minora, 4. nosioca u Barseloni, biće 16. nosilac, Francuz Artur Fil, koji je Nemca Danijela Altmajera pobedio rezultatom 6:4, 1:6, 6:1.

Ako vas Novak Đoković i Rafael Nadal zanimaju, sve najnovije i najvažnije vesti o njima, ali i one najzanimljivije, pratite i dalje na sportskim stranicama portala "Novosti".

Na sasvim ste dobrom mestu.

BONUS VIDEO: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

MOLIM VAS, POMOZITE MI! Umro 15-mesečni sin legendarnog sportiste - on ne može da dođe sebi od bola