"SVE ZAVISI OD NOVAKA, A NE OD TRENERA": Velike reči Amerikanca o Đokoviću

Novosti online

21. 04. 2024. u 10:30

Čuveni teniski trener, Rik Maći, pričao je o Novaku Đokoviću, koji sa igračke strane prolazi kroz izazovan period i još uvek nema titulu u 2024. godini.

СВЕ ЗАВИСИ ОД НОВАКА, А НЕ ОД ТРЕНЕРА: Велике речи Американца о Ђоковићу

Foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Đoković je nedavno prekinuo saradnju sa Goranom Ivaniševićem, što je mnoge iznenadilo, a umesto njega na Mastersu u Monte Karlu pojavio se Nenad Zimonjić, koji i dalje nije zvanično novi trener srpskog tenisera.

- Trenutno, ne verujem da trener može da stvori takvu razliku. To je jednako onome kada je Serena Vilijams već imala 12 slemova i tek onda je angažovala trenera. Može da vam pomogne što se tiče motivacije i strategije. Ali slušajte, Novak je na trećoj bazi. On se zaputio kući. Ne verujem da trener može da donese veliku razliku - rekao je Maći.

Američki trener smata da Đoković još nije rekao poslednju reč.

- U redu je ako su u pitanju male, suptilne stvari, koje vas mogu dovesti do nečega, jer se radi o ključnim momentima, posebno u muškom tenisu. Poznaje momka kog je izabrao za trenera. Oni se vraćaju u neko prošlo vreme i na kraju svega on je taj koji povlači okidač. Tako da sve zavisi od njega i ako ostane zdrav, mislim da može do još nekoliko grend slem titula - rekao je Maći.

Zanimljivo je i kako je 69-godišnji Maći reagovao na pitanje kako bi se ponašao da je on trener Novaka.

- Pre svega, on je taj koji bi morao da me pita, onda bismo imali dug razgovor jer morao bih da znam šta tačno želi od trenera. Jer ja ne putujem. Uvek kažem da bih pre da napravim tim u boksu, nego da sedim u boksu. To je do strategije. U pitanju je motivacija. Tehnički ili biomehanaički, neće ništa promeniti. Ako bi me pitao, definitivno bih bio uključen, ali ne bih putovao. Možda jedino na grend slem, ali ja sam taj koji vodi posao, dajem 50 sati nedeljno časova ljudima na profi turu, deci, odraslima i želim to da radim - rekao je Maći, koji je radio i sa Venus Viliams, Marijom Šarapovom, Dženifer Kaprijati i Endijem Rodikom. 

BONUS VIDEO Novak Đoković o tome zašto je Nikola Pilić važan za njega, a zašto za Srbiju

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)