OVAJ DAN ĆE ZAUVEK PAMTITI: Nemac u četvrtoj deceniji osvojio prvu titulu u karijeri

Часлав Вуковић
Časlav Vuković

21. 04. 2024. u 15:32

NEMAČKI teniser Jan-Lenard Štruf će zauvek pamtiti ovaj dan, pošto je osvojio prvu titulu u karijeri pobedivši u finalu Minhena Tejlora Frica sa 7:5, 6:3.

ОВАЈ ДАН ЋЕ ЗАУВЕК ПАМТИТИ: Немац у четвртој деценији освојио прву титулу у каријери

FOTO: Tanjug/AP

Uspeo je 33-godišnjak iz četvrtog pokušaja da dođe do prvog trofeja na ATP turu. Već jednom je poražen u finalu Minhena 2021. godine, ali sada je uspeo da slavi.

On je do titule došao bez izgubljenog seta savladaši redom Botika Van de Zanshulpa, Feliksa Ože-Alijasima, Holgera Runea, a u meču za pehar je pobedio Amerikanca koji zauzima 15. mesto na ATP listi.

Ovaj duel je počeo brejkom na obe strane. Ishod je vrlo lako mogao da bude drugačiji da je Fric iskoristio jednu od tri set lopte. Taj propust rivala je iskoristio Nemac, napravio još jedan brejk koji mu je doneo prednost.

U drugom setu je Nemac vrlo brzo poveo sa 5:2, Amerikanac je vratio jedan brejk, ali je u devetom gemu momak iz Varstajna opet oduzeo servis rivalu što je značilo da može da počne sa slavljem.

Štruf će od ponedeljka biti na 24. mestu na planeti.

BONUS VIDEO: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)