PRIPREMAM TELO ZA... Novak Đoković ima još jedan važan cilj

S. R.

24. 04. 2024. u 07:00

GLAD, želja i strast za novim podvizima, dostignućima ne prestaje, što se tiče Novaka Đokovića. Pošto je najbolji teniser svih vremena peti put podigao statuetu "Laureus", jedno od prestižnijih priznanja u svetu sporta, dotakao se pred medijima zadataka koje je stavio ispred sebe u tekućoj sezoni, ali i kasnije.

ПРИПРЕМАМ ТЕЛО ЗА... Новак Ђоковић има још један важан циљ

FOTO: Tanjug/AP

- Moj najvažniji cilj u ovoj godini je zlatna medalja na Olimpijskim igrama u Parizu. Verujem da je to moguće, da ne verujem, ne bih ni igrao. Uvek morate da verujete da je sve moguće u životu. Ko zna da li ću ponovo imati takvu šansu. Želim da učestvujem na Igrama u Los Anđelesu 2028, ali nikada ne znate šta će se desiti - rekao je Nole na crvenom tepihu u Madridu, posle gala ceremonije.

Nastupio je Đoković na tek tri turnira ove godine (Australijan open, Indijan Vels i Monte Karlo), još nema titulu, ali se čini da ne mari zbog te činjenice. Isto tako, definitivno je razvejao gust oblak magle koji se nadvio oko nastupa na njegovom omiljenom nadmetanju - Vimbldonu.

- Pripremam telo za Rolan Garos, Vimbldon, Igre i Ju-Es open, taj period je izuzetno važan za mene. Planiram da učestvujem na mastersu u Rimu za dve nedelje. Nadam se da ću dogodine igrati u Madridu. Još sam mlad, ostaje mi puno vremena za igranje - našalio se Nole, koji će 22. maja napuniti 37 godina.

Međutim, nije Nole rešio dilemu da li će imenovati novog trenera.

- Još se pitam da li mi je potreban trener ili ne. Razmišljam o raznim stvarima. Bio sam sa Nenadom Zimonjićem i napraviću konačnu odluku u narednih nekoliko nedelja ili meseci. Igrao sam profesionalni tenis preko 20 godina i imao razne timove i trenere. Ne mislim da mi ne treba trener ili fizioterapeut, jer je tim taj koji je na kraju formula za uspeh. To je ono što te čini boljim, ali ja sam trenutno u fazi u karijeri gde se pitam da li je jedna od opcija i da budem bez trenera - istakao je Đoković.

Bio bih i Ronaldo i Mesi

NOVINAR specijalizovanog fudbalskog sajta "433" upitao je posle ceremonije Novaka sa kojim fudbalerom bi se menjao na jedan dan.

- Stavio si me u nezgodan položaj. Da menjam život sa jednim fudbalerom? To moraju da budu dva: Ronaldo i Mesi - rekao je Đoković.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)