NOVAK ĐOKOVIĆ JE NEVEROVATAN: Nadal i Federer ovo mogu samo da sanjaju!

Часлав Вуковић
Časlav Vuković

24. 04. 2024. u 06:50

NOVAK Đoković, Rodžer Federer i Rafael Nadal stvorili su najveće rivalstvo u istoriji tenisa. Često se vodi debata oko toga ko je od njih najbolji svih vremena.

НОВАК ЂОКОВИЋ ЈЕ НЕВЕРОВАТАН: Надал и Федерер ово могу само да сањају!

Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Mnogi imaju različite argumente kada pričaju o tome ko je "GOAT". Sada je pojavio još jedan podatak koji Srbina stavlja na vrh.

Naime, trenutno prvi reket sveta je 2023. godine sa 36 godina osvojio tri grend slema u jednoj sezoni.

Rodžer Federer je to poslednji put uradio sada već davne 2007. kada je imao 26 godina, a Rafael Nadal 2010. godine sa 24 godine.

Ovo je samo još jedan pokazatelj da Đoković dominira i u četvrtoj deceniji i još uvek se ravnopravno nosi sa mlađom generacijom.

Podsetimo, Novak je ove sezone odigrao tri turnira (Australijan open, Indijan Vels i Monte Karlo), dok bi naredni nastup trebalo da ima u Rimu (8—19. maja).

Vredi pomenuti i da je Srbin u ponedeljak peti put izabran za najboljeg sportistu sveta. To je još jedan važan parametar u trci za najboljeg tenisera svih vremena. Isti broj priznanja ima i Švajcarac, dok je Španac dva puta proglašavan za najboljeg na planeti.

BONUS VIDEO: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)