ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)

Novosti online

01. 05. 2024. u 18:13

Karlos Alkaraz je na ATP Madrid, turnir iz serije 1000, stigao kao dvostruki uzastopni šampion. Na ovom mastersu je u utorak izjednačio rekord Rafaela Nadala po broju uzastopnih pobeda (14), ali je već u sredu eliminisan.

ШОК: Карлос Алкараз избачен са турнира у Мадриду! Имитирао Надала, па морао да пакује кофере, као и Рафа (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Nakon što Nadal ispao sa turnira, Alkaraz mu je dan kasnije ukazao poštovanje imitirajući Rafin čuveni "sprint" ...

... a onda je, poput Rafe - ispao: "otpisani" Andrej Rubljov je mladog Španca, aktuelnog prvaka, pobedio prvi put u karijeri, a rezultat je glasio 4:6, 6:3, 6:2.


Isprva je domaća publika uživala. Alkaraz je rano spasao jednu brejk loptu, a svoju prvu iskoristio, pa potom poveo i sa 2:4. Rus se od tada dugo nalazio u problemima. Spasao je dve set-lopte sopstvenim servisima, ali ne i prvu narednu kada je poen započinjao Španac.

Međutim, sve se promenilo u drugoj deonici.

Rubljov, koji je igrao kao preporođen u Madridu (podsetimo, otkako se drao na linijskog sudiju u Dubaiju, zbog čega je izbačen sa turnira, teniser na koga je Rusija umela i te kako da bude ponosna, a koji je Novaka Đokovića pobeđivao i u Beogradu - odigrao je pet mečeva i dobio samo jedan do dolaska u glavni grad Španije) počeo je da briljira.

Do 3:0 je stigao uz maratonski gem u kome je tek iz petog pokušaja "oduzeo" servis Alkarazu. Mogao je to i u šestom gemu opet da uradi, a u narednom izdržao veliki nalet "Karlitosa", kako špansku zvezdu zovu u domovini, te poravnao na 1:1 u setovima. I ne čudi, podigao je preciznost prvog servisa sa 56% na 89%, a osvojio čak 43% poena na prve servise rivala.

Oskoljen tim uspehom, Rubljov je brejkom otvorio treći, odlučujući deo ovog uzbudljivog meča.

Izdržao je "protiv-udar" suparnika koji se ponadao da će odmah uzvratiti istom merom, pa posle još jednog brejka, za nedostižnih 4:1, uz skoro 20% bolju preciznost prvog servisa - izvojevao veliki trijumf. Proslavio ga je tako što se prekrstio i zahvalio Bogu...

Prvi put u karijeri je savladao Alkaraza a, interesantno, igrali su dosad samo jednom, na završnom mastersu 2023, kada je Španac pobedio sa 7:5, 6:2).

Andrej Rubljov, koji je na ovom turniru izvodio i čudesni "povratak iz mrtvih", će u polufinalu igrati sa boljim iz američko-argentinskog duela u kome se sastaju 12. nosilac, Tejlor Fric, i 21, Fransisko Serundolo.

U drugom polufinalu će Feliks Ože-Alijasim (Kanada) igrati protiv pobednika meča Danil Medvedev (Rusija, 3) - Jirži Lehečka (Češka, 30.).

Kad igra Novak Đoković?

Nole je rešio da ne učestvuje na mastersu u Madridu, ali se očekuje da nastupi uskoro - na sledećem turniru iz ATP serije 1000, u Rimu, koji počinje 8. maja, a završava se 19.

Međutim, interesantno je da na Đokovićevom zvaničnom internet sajtu još nema nikakvog obaveštnja - koji je to tačno sledeći turnir na kome će srpski as igrati.

Pratite zato i dalje sve vesti o Novaku i tenisu na sportskim stranicama "Novosti". Na sasvim ste dobrom mestu.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima

DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima

Denver i Nikola Jokić su bili poniženi u prve dve utakmice sa Minesotom. I to poniženi pred sopstvenim navijačima, u mečevima na "milju nadmorske visine", u hali koja predstavlja najteže NBA gostovanje, ali u kojoj su Timbervulfsi razneli Nagetse. Sa 0:2 kao preteškim teretom na leđima trebalo je putovati na dva meča u gostima, gde je mogla da se završi Denverova sezona, ali... sve se promenilo. Sada, posle nestvarnih Jokićevih bravura, Denver vodi sa 3:2. I, izgleda da je za to kriva - večera. Na koju su pozvani svi igrači Nagetsa, osim jednog - Jokiću možda i najdražeg. Onog koji je letos doputovao u Srbiju da bi se družio sa našom i svetskom košarkaškom zvezdom.

15. 05. 2024. u 17:43

Komentari (0)

VELIKI FUDBALSKI HAOS: Mančester siti ne može da igra u Ligi šampiona?!