ĐOKOVIĆ FURIOZAN U RIMU: Novak neverovatnom serijom razbio Francuza! (FOTO)

Часлав Вуковић
Časlav Vuković

10. 05. 2024. u 20:35

NOVAK Đoković uspešno je počeo učešće u Rimu. Srpski teniser pobedio je u drugom kolu Korentana Mutea sa 6:3, 6:1.

ЂОКОВИЋ ФУРИОЗАН У РИМУ: Новак невероватном серијом разбио Француза! (ФОТО)

FOTO: Tanjug/AP

Videlo se na početku meča da Nole od 13. aprila nije igrao tenis. Francuz je mučio rivala, najviše sjajnim drop šotovima. Ipak, kako je vreme prolazilo tako je najbolji na planeti podizao nivo igre.

Trenutno 83. igrač sveta je vodio sa 2:3 uz brejk prednosti. Nije Đoković tada dobro igrao, no malo po malo je pronalazio prava rešenja na terenu i uspeo je da veze četiri gema i dobije prvi set.

Prvi gem u drugom setu, a verovatno i ceo meč obeležila je neverovatna scena. Naime, Mute je poznat kao teniser koji voli da se zabavlja i luduje na terenu. Sada mu je zazvonio telefon, prekinuo je igru i otišao da utiša zvono. To je izazvalo smeh svih, pa i Novaka.

Nastavio je šestostruki šampion Rima sjajnu seriju koju je tek posle šest vezanih gemova prekinuo Mute. Ipak, gem koji je 25-godišnjak osvojio u drugom setu bio je jedini od njega u tom delu meča.

Vredi pomenuti da Đoković nikada u karijeri nije izgubio prvi meč u Rimu. On je do sada 18 puta bio na terenima "Foro Italika" i svaki put je trijumfovao.

Nole će u trećem kolu igrati protiv Čileanca Alehandra Tabila koji je bio bolji od Nemca Janika Hanfmana.

Drugi set: Đoković - Mute 6:3, 6:1

6:1 - Ubedljivo do trećeg kola je stigao Novak Đoković!

5:1 - Još jedan gem sa "nulom" za Novaka i sada ga jedan korak deli od trijumfa na "Foro Italiku".

4:1 - To bi trebalo da bude to, Đoković je napravio dupli brejk i dva gema ga dele od plasmana u treće kolo.

3:1 - Lak gem za prvog na ATP listi. Nije rivalu dozvolio nijedan poen i još uvek ima brejk prednosti koji je napravio na samom početku meča.

2:1 - Prekinuo je 83. reket sveta seriju Đokovića. Ipak, Novak se i dalje pita za sve na ovom meču.

2:0 - Potvrdio je Nole brejk iako je Francuz imao dve prilike da vrati izgubljeno. Uspeo je Srbin da se izvuče iz te situacije i dobije šesti gem u nizu.

1:0 - Pravi Đoković brejk na startu drugog seta. Jedna zanimljiva scena obeležila je ovaj gem. Muteu je zazvonio telefon, ovaj je prekinuo igru i otišao da utiša ton.

Prvi set: Đoković - Mute 6:3

6:3 - Dobio je Đoković prvi set! Bilo je trzavica na početku, ali je Nole vezao četiri gema i sada je korak od trećeg kola Rima.

5:3 - Novi brejk za Srbina. Nole je dodao gas, oduzeo servis Francuzu i sada ima priliku da svojim servisom reši prvi deo meča.

4:3 - Prvi put vodi Nole na ovom meču. Dobio je gem u kome protivnik nije imao šansu da ga ugrozi. Šestostruki šampion Rima je podigao nivo igre i on je taj koji se sada sve pita na terenu.

3:3 - Vraća Đoković brejk. Vodio je Mute 40:0, ali svetski broj jedan je odlično odigrao ostatak gema i uspeo drugi put od početka meča da oduzme servis 25-godišnjaku.

2:3 - Odličan gem za Novaka. Šetao je protivnika sa jedne na drugu stranu i prepustio mu samo jedan poen. Ovo je prvi gem koji je dobio 36-godišnjak na svoj servis.

1:3 - Potvrdio je brejk Mute. Đoković je još uvek daleko od pravog ritma i još uvek nije na nivou na kom može da bude.

1:2 - Za sada samo brejkovi u Rimu. Opet je Francuz došao do 0:40, Novak je spasao dve, no nije mogao treću. Taj poen je sjajnim drop šotom okončao 83. igrač sveta.

Novak Đoković/FOTO: Tanjug/AP

1:1 - Vratio je najbolji na svetu ekspresno brejk. Poveo je sa 0:30, potom je rival vezao tri poena, ali Nole je dodao gas, naterao protivnika na dve greške i došao do prvog gema na meču.

0:1 - Nije dobro počelo po Srbina. Mute je odmah napravio brejk, iskoristio je drugu priliku. Očigledno da se Đoković još uvek privikava na uslove na "Foro Italiku".

19.02 - Srbin i Francuz su izašli na Centralni teren u Rimu.

Uoči meča:

Nole je u "večni grad" stigao bez osvojene titule u dosadašnjem toku sezonu, ali sigurno će učitniti sve da sedmi put podigne pehar u prestonici Italije.

Francuz je sa druge strane izgubio u drugom kolu kvalifikacija od Tijaga Monteira, no u glavni žreb je ušao kao "srećni gubitnik". U prvoj rundi je bio bolji od Romana Safiulina što mu je donelo okršaj sa najboljim teniserom sveta.

Đoković i Mute su do sada odigrali jedan međusobni meč. Bilo je to na mastersu u Parizu 2019. godine kada je Srbin trijumfovao sa 7:6(2), 6:4.

Podsetimo, Novaku će turnir u Rimu biti priprema za Rolan Garos gde želi da bude u najboljoj formi. On je prošle godine ispao u četvrtfinalu na "Foro Italiku", a potom je trijumfovao na drugom grend slemu.

Pobednik ovog duela igraće u narednom kolu sa boljim iz duela Janik Hanfman (Nemačka) - Alehandro Tabilo (Čile).

BONUS VIDEO: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

DOSTA SA LAŽIMA! Crvena zvezda objavila kompletan snimak i detalje razgovora koji su prethodili tuči Naneli - Lazarević! (VIDEO)