"ĐOKOVIĆ NIJE NI BEGUNAC NI RAZBOJNIK"! On je branio Novaka kada su ga svi razapeli

Novosti online

28. 05. 2024. u 08:06

Prvi teniser sveta Novak Đoković startuje na Rolan Garosu.

ЂОКОВИЋ НИЈЕ НИ БЕГУНАЦ НИ РАЗБОЈНИК! Он је бранио Новака када су га сви разапели

FOTO: Tanjug/AP

Srbin će u prvom kolu drugog grend slema u sezoni igrati protiv Pjera Erbera u večernjem terminu, ne pre 20.15 časova.

Novak protiv Francuza, koji je 142. na svetu, ima pobedu u jedinom meču. Taj meč su odigrali sada već davne 2013. godine, i to na mastersu u Parizu kada je Srbin slavio sa 7:6 (7:3), 6:3.

Ali za razliku od nekih prethodnih rivala, današnji ima razloga da se nada za popust kod Đokovića. Naime, u trenutku kada se čitav svet sručio na Novaka koji je dobijao niz pogrdnih, preteranih i bezobraznih nadimaka početkom 2022. godine zbog izuzeća kojim je stigao na Australijan open, Pjer Ig Erber je otvoreno stao na njegovu stranu.

Francuz je privukao tada ogromnu pažnju kada je izabrao da ne putuje u Melburn jer je odbio da se vakciniše, a nije očekivao da se napravi bilo kakva drama oko samog turnira.

- Ovo je prava saga. Sve je prevršilo mere u poslednje dve godine, pitali smo mnogo toga ljude iz Australije. Ovo je zaista posebna situacija. Australijancima je teško da prihvate da nevakcinisana osoba uđe u zemlju, kada su oni bili zaključani na ostrvu dve godine. Zato nisam ni pomišljao da idem tamo - rekao je za „Frans info“ pre dve godine.

Foto: EPA

 

Nije mu se dopalo kako su se ophodili prema srpskom teniseru tada.

- Mora da se svet okrenuo naglavce jer svetski broj jedan ne može da igra tenis na grend slemu u Australiji gde je devet puta pobeđivao. Bio je tri dana zaključan u sobi, blokiran sedam sati na ulasku, tretirali su ga kao begunca iako niko ne bi smeo da ga smatra razbojnikom - dodao je Francuz.

U tim trenucima je sumnjao da će nastaviti da bude teniser.

- Uzimajući u obzir promene u svim zemljama, odlukama vlade, čini mi se da je komplikovano da nastavim da budem teniser ako nisam vakcinisan. Ipak, voleo bih da nastavim da budem ono što jesam i da igram u skoroj budućnosti. Ipak, na duže staze, može biti komplikovano. Nadam se da ovo nije kraj, ali je svakako mogućnost da je tako. Potrudiću se da ovo ne bude kraj svega, ali moguće je - zaključio je Erber.

Meč sa stadiona "Filip Šatrije" možete gledati na TV Eurosport 1.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Kako se raj na zemlji PRETVORIO U PRAVI PAKAO