ĐOKOVIĆ GLEDA BRUKU I NE VERUJE: Kakav skandal na Rolan Garosu! Da je Srbin to uradio, već bi leteo kući (VIDEO)

Novosti online

28. 05. 2024. u 19:57

Novak Đoković je pred svoj prvi nastup na turniru Rolan Garos 2024 doživeo nešto to nije očekivao.

ЂОКОВИЋ ГЛЕДА БРУКУ И НЕ ВЕРУЈЕ: Какав скандал на Ролан Гаросу! Да је Србин то урадио, већ би летео кући (ВИДЕО)

Tanjug/AP

Kada je Nole 2020 stiggao na onaj, sada već čuveni, Ju-Es open, do meča 4. kola sa Pablom Karenjom Bustom imao je pobednički niz od čak 26-0 u toj sezoni (a 29 uzastopnih pobeda, ako se računa i kraj 2019. godine).

A onda, u završnici prvog seta, nakon što je Srbin doživeo brejk i gubio sa 5:6, Đoković je uzeo preostalu lopticu i, izlazeći sa terena, nesmotreno ju je reketom poslao ka osnovnoj liniji.

Uradio je to tako da je u glavu pogođena žena koja je na tom meču radila kao linijski sudija i - Đoković je izbačen sa Ju-Es opena, zbog kršenja pravila o ponašanju tenisera na igralištu i ugrožavanju drugih aktera događaja. 

Potom se na Rolan Garosu, i to ovogodišnjem, desilo nešto nalik tome, ali sa potpuno drugačijim ishodom. Juče i danas - ovo su dva dela te priče.

Najpre, da predstavimo glavnog junaka.

U pitanju je francuski teniser Terens Atman.

Ovaj 22-godišnjak, koji je u karijeri najviše dogurao do 120. mesta ATP liste, u ponedeljak je, besno, zbog gubitka poena u 4. setu protiv Austrijanaca Sebastijana Ofnera udario lopticu.

Ona je preletela ceo teren, preletela i zidić koji odvaja publiku od igrališta na Terenu broj 12 i pogodila jednu ženu u publici.

Igra je bila prekinuta na nekih 15 minuta, jer je usledila prva faza ove bruke.

Ofner je, logično, tražio da Francuz bude diskvalifikovan zbog prekršaja, ali su sudija i supervizor obavili razgovor sa ženom i uputili samo opomenu Atmanu.

Razlog je taj što je loptica ženu pogodila "samo u nogu", a dodatno opravdanje je bilo i da je ona, navodno, videla kako loptica ide ka njoj". Kao da to ima veze sa onim što piše u pravilima...

- Za mene je to bilo pomalo iznenađujuće, jer ako uradite tako nešto na malom terenu, morate biti kažnjeni, zar ne? - rekao je Ofner i dodao:

- Bilo je ljudi diskvalifikovanih za manje - podsetio je na Novaka Đokovića i izbacivanje sa Ju-Es opena.

Austrijanac je na kraju prošao dalje, a danas je Atman, kome su zemljaci iz organizacije grend slema bez ikakvog srama dozvolili da igra meč do kraja i pored ovog izliva besa, rešio da se izvini.

"Moj gest nije bio nameran. Molim vas da mi oprostite na mom emotivnom izlivu", napisao je Atman na svom Instagram nalogu.

On je, nevešto, rešio da se izvini na sledeći način:

Tvrdi, naime, da su "pokidane žice na reketu" dovele do toga da loptica odleti na tribine.

Uz to, objasnio je i da je "bio previše šokiran da bi odmah reagovao", te se, eto, tek dan kasnije, putem društvenih mreža, izvinio pogođenoj ženi. Tom prilikom je izrazio želju i da joj se lično izvini.

Novak Đoković se izvinio, na onom kobnom po njega Ju-Es openu 2020 - istog časa. 

Pritom, nije u besu poslao lopticu preko celog terena i pogodio nekog, već tamo gde se loptice i odlažu kada se gem završi, iza osnovne linije, doduše - učinio je to nespretno i nenamerno, uputivši lopticu previsoko.

On je, za razliku od Atmana, odmah diskvalifikovan. Francuz je mirno nastavio da igra.

Ali, tako to, valjda, ide kada su vam zemljaci organizatori grend slem turnira. Ili, obrnuto, tako to biva kada ste nepobedivi srpski as koji je za najmanju grešku - istog časa diskvalifikovan.

Kada igra Novak Đoković?

Organizatori pariskog grend slema doneli odluku kada tačno Nole igra svoj meč 1. kola.

Đoković i njegov rival Pjer Ig Erber treba da izađu na Centralni teren u utorak ne pre 20.15.

Njihov meč "zatvara" program za taj dan, a iako postoji krov koji štiti aktere na centralnom terenu, kiša koja danas pravi haos organizatorima u Parizu, sigurno će "seckati" program čak i na glavnom igralištu.

Tamo su najpre u podne igrale dame, Dženg i Korne (6:2, 6:1), potom Kasper Rud i kvalifikant Meliđeni Alveš, zatim Andrejeva i Sabalenka te, u pomenutom večernjem terminu, Nole i njegov rival iz Francuske.

Iako njih dvojica zajedno imaju 70 godina, Đoković je protiv četiri godine mlađeg Francuza dosad igrao samo jednom. I to pre 11 godina. Tada je Srbin, takođe u Parizu, ali u "Bersiju", na mastersu, pobedio Erbera sa 7:6 (3), 6:3.

Igra i Hamad Međedović

Srbija će imati još jednog predstavnika u konkurenciji tenisera koji će na teren izaći u u utorak.

U pitanju je Hamad Međedović, čiji je rival na startu Rolan Garosa Italijan Flavio Koboli.

Oni igraju na 13. terenu, i to kao treći, a imajući u vidu da tamo program nije počeo ni dva i po sata od prvobitno zakazanog starta (u 11 časova), te da najpre igraju teniserke Kruger i Korpač, pa teniseri Mekdonald i Grikspor, očekuje se da će Međedovićev meč sa Kobolijem početi tek predveče po našem, srednjoevropskom vremenu.

---

Ako vas tenis zanima, a naročito šta u njemu radi Novak Đokovićpratite sve o tome na sportskim stranicama "Novosti". Na sasvim ste dobrom mestu.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (3)

DRUGAČIJE I NIJE MOGLO: Nikola Jokić napravio incident na okupljanju košarkaša Srbije