OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

Дарко Николић
Darko Nikolić

29. 05. 2024. u 20:55

Novak Đoković je na Rolan Garos došao sa dodatnim teretom, kakav ga obično nije pratio na putu ka velikim teniskim uspesima. Ne samo da nije osvojio nijednu titulu u 2024, već nije odigrao nijedno finale. Padale su mu i tuđe metalne flaše na glavu, borio se sa zdravstvenim tegobama, a onda je neko rešio da izmisli jednu "emotivnu priču" koja veze sa istinom nema.

ОВО ЈЕ ИСТИНА О ТЕШКО БОЛЕСНОМ СИНУ: Не, није тачно да је Новак Ђоковић одбио да слави поене

Tanjug/AP

Pojedini srpski mediji objavili su kako je u meču 1. kola Otvorenog prvenstva Francuske, protiv Pjer-Igoa Erbera, Novak Đoković "pokazao ljudsku veličinu" tako što "nije slavio poene jer je njegovom rivalu teško bolestan sin".

Šta ovde nije tačno?

Pa, niti Novak nije slavio poene, niti je Erberu sin bolestan.

A evo o čemu se radi.

Đoković je tokom pomenutog meča u više navrata, i to vrlo emotivno, proslavljao dobre poteze, o čemu, i dan kasnije, postoje prilično jasni video-dokazi, poput ovog koji je pred vama:

Sa druge strane, što se Erberovog naslednika tiče, ta priča počinje prošlog meseca.

Naime, 17. aprila 2024. Pjer-Igo Erber je na društvenim mrežama objavio sledeće o Leandreu, njegovom drugom sinu:

- Prethodnih osam meseci, pored moje teniske karijere kao razloga, naš porodični život je bio prilično promenjen. Našem sinu Leandreu, kome je bilo četiri meseca kada je ova priča počela, dijagnostikovana je bolest, kongenitalni hiperinsulizam. Nedeljama je bio u tri različite bolnice, urađene su desetine testova i medicinskih pregleda, bilo je uspona i padova, bilo je stresova, pa nam je boravak u bolnicama postao normalna stvar. Ali, Leandre je sada izlečen i ovo je već sada naša najveća pobeda u 2024! - poručio je Erber, inače rođen 18. marta 1991. u Šiltigajmu.

Ovaj francuski teniser, koji se više od pojedinačne konkurencije proslavio igrajući u dublu sa sunarodnikom Nikolom Mauom (osvojili su sva četiri grend slema), na kraju se i javno zahvalio svima na podršci:

- Hvala svim medicinskim sestrama, medicinskim tehničarima, doktorima, anesteziolozima i hirurgu koji su omogućili našem detetu život bez hiperinsulizma - poručio je Erber.

Dakle, niti je tačno da se "Đoković suzdžavao" i tako "pokazivao solidarnost prema Erberu", niti je sin francuskog tenisera više bolestan.

Patrijarh Pavle je roditelju autora ovog teksta svojevremeno rekao "Kada smo sa istinom - onda smo direktno sa Bogom". Njegove reči su iskorišćene jer je baš na ovaj dan, 29. maja 1957, izabran za episkopa raško-prizrenskog (što je bio sve do 1. decembra 1990, kada je izabran za patrijarha Srpske pravoslavne crkve). A kako je u pitanju svevremena mudrost, nije loše njome zaključiti ovu priču.

Kada igra Novak Đoković?

Organizatori pariskog grend slema u trenutku objavljivanja ove vesti još uvek nisu saopštili raspored mečeva za četvrtak, ali upravo je to dan kada bi Nole trebalo opet na teren.

Podsetimo, njegov rival je Španac Roberto Karbaljes Baena, 63. na ATP listi.

Đoković i Karbaljes Baena se, "po pravilu", sastaju samo na grend slemovima. I, takođe "po pravilu" - Nole pobeđuje sa po 3:0. Tako je bilo i 2019. na Ju-Es openu, i 2023. na Australijan openu.

---

Ako vas tenis zanima, a naročito šta u njemu radi Novak Đokovićpratite sve o tome na sportskim stranicama "Novosti". Na sasvim ste dobrom mestu.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

SRPSKI FUDBALERI OVAJ VELIKI HIT SLUŠALI U SVLAČIONICI: Pevačica se odmah oglasila - Svim srcem uz naše momke (FOTO)