"VIDELI SMO, NOVAK NE IGRA NAJBOLJE!" Mats Vilander: Đoković se buni, a i glavno oružje mu nije kao nekad...

Александар Илић
Aleksandar Ilić

29. 05. 2024. u 14:50

NOVAK Đoković na najbolji mogući način je krenuo u odbranu titule na Rolan Garosu. On je pobedio Pjera Iga Erbera sa 6:4, 7:6(3), 6:4. Srbin je posle meča otkrio šta je bio ključ za trijumf protiv Francuza. Legendarni teniseri Mats Vilander i Tim Henman govorili su o meču.

ВИДЕЛИ СМО, НОВАК НЕ ИГРА НАЈБОЉЕ! Матс Виландер: Ђоковић се буни, а и главно оружје му није као некад...

FOTO: AP

Nakon meča eksperti "Evrosporta" Mats Vilander i Tim Henman analizirali su igru najboljeg tenisera planete za portal "Novosti". 

Mats Vilander je, odgovarajući na pitanje da li gledamo buđenje Đokovića koji u prethodnom delu sezone nije bio u najboljoj formi, odgovorio: 

- Nisam siguran da nakon današnjeg meča imam bolju ideju gde se nalazi Đokovićeva forma. Jedino očekivanje koje sam od njega imao jeste da pobedi, bilo je jasno da neće izgubiti taj meč. Delovao je malo van balansa, ali je dobio Novak u tri seta, počeo je Vilander pa dodao: 

- Videli smo da Novak ne igra najbolje, da se žalio par puta na tok loptice u vazduhu kada je krov bio otvoren. Bili su teški uslovi, hladno, a lopta se kretala u stranu. Servis ritern mu nije bio na nivou na kome je obično. Izađe na teren, fokusiran je, pobedi. Publika je bila protiv njega, ali to mu se dopalo. 

Dotakao se legendarni Šveđanin i godina Novaka Đokovića. 

- Kad je lopta u igri, mislim da njegove godine nisu bitne, ali na riternu servisa potreban mu je balans i samopouzdanje, a možda mu upravo to malo nedostaje. Ritern je bio njegovo najjače oružje, ali sa godinama postaje mu sve teže i teže, upravo to treba da popravi, rekao je Vilander za "Novosti". 

Zanimljivu opasku na igru Novaka Đokovića imao je i Tim Henman. 

- Želeo je da izađe i igra sa autoritetom. Đoković je bio veliki favorit, ali je morao da izađe i sprovede svoj plan igre u delo. Imao je vremena da pronađe svoj ritam. Đoković je jedan od retkih igrača koji može da igra kroz grend slem, dok ostali igrači igraju razmišljajući samo o mečevima koji su pred njima, rekao je Henman. 

BONUS VIDEO: TAJNA NAJVEĆEG FUDBALSKOG STADIONA NA SVETU: Ovo je lista TOP 10 „hramova fudbala“ 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

SRBI PEVALI, A ONDA... Onda su naišli Danci i desilo se - ovo! (VIDEO)