ALKARAZ UPLAŠIO NAVIJAČE! Neočekivani momenti na Rolan Garosu

Novosti online

29. 05. 2024. u 17:11

Karlos Alkaraz je na Rolan Garos stigao sa željom da se opet domogne grend slem titule, ali - ne ide mu baš idealno, iako je počeo da ređa pobede.

АЛКАРАЗ УПЛАШИО НАВИЈАЧЕ! Неочекивани моменти на Ролан Гаросу

FOTO: Tanjug/AP

Nakon što je u prvom kolu izgubio samo četiri gema od Amerikanca Volfa, mladi Španac je zabrinuo svoje navijače kada je u drugom - izgubio set od Jespera de Jonga.

Holanđanin je, istini za volju, zaista briljirao na momente...

... ali je Alkaraz na kraju ipak smireno odreagovao na to prepolovljenje vođenja u setovima, pa pobedio sa 3:1 - konačan rezultat glasio je 6:3, 6:4, 2:6, 6:2 za trećeg tenisera sveta.

Španski igrač će, posle pobede nad 176. sa ATP liste, u trećoj rundi igrati protiv boljeg iz meča Korda (27. nosilac, SAD) - Kvon (Južna Koreja). Potom već sledi daleko ozbljniji zadatak, jer će Alakarazov rival biti jedan od sledeće četvorice: Šelton, Nišikori, Skvajer, Ože-Alijasim.

Kada igra Novak Đoković?

Organizatori pariskog grend slema u trenutku objavljivanja ove vesti još uvek nisu saopštili raspored mečeva za četvrtak, ali upravo je to dan kada bi Nole trebalo opet na teren.

Podsetimo, njegov rival je Španac Roberto Karbaljes Baena, 63. na ATP listi.

Đoković i Karbaljes Baena se, "po pravilu", sastaju samo na grend slemovima. I, takođe "po pravilu" - Nole pobeđuje sa po 3:0. Tako je bilo i 2019. na Ju-Es openu, i 2023. na Australijan openu.

---

Ako vas tenis zanima, a naročito šta u njemu radi Novak Đokovićpratite sve o tome na sportskim stranicama "Novosti". Na sasvim ste dobrom mestu.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

OSTAVKA? AJDE, SLEDEĆE PITANJE... Prva izjava Piksija nakon sletanja u Beograd