BRUKA KAKVU ROLAN GAROS NE PAMTI: Rusija u šoku, niko ne veruje šta se dešava u Francuskoj (FOTO)

Novosti online

29. 05. 2024. u 21:15

Francuska i Rusija nemaju baš najbolje najbolje odnose otkako je rat u Ukrajini počeo u februaru 2022. godine, a to može da se vidi i na aktuelnom Rolan Garosu, gde se dešavaju neke dosad nezabeležene stvari.

БРУКА КАКВУ РОЛАН ГАРОС НЕ ПАМТИ: Русија у шоку, нико не верује шта се дешава у Француској (ФОТО)

FOTO: Tanjug/AP

Poznato je, već dve godine, da na ono malo međunarodnih takmičenja na kojima Rusima jeste dozvoljeno da učestvuju - oni moraju da budu oslovljavani kao "neutralni", da igraju bez svoje himne, zastave i grba... No, Otvoreno prvenstvo Francuske u tenisu otišlo je korak dalje.


I to čak kada se radi o teniserkama koje uopšte ne igraju za Rusiju.


Naime, kad god počinje neki meč, u TV prenosima sa pariskih teniskih terena, pored ostalih podataka - tradicionalno piše i odakle je koja takmičarka.


Kao u ovom primeru koji je pred vama, a na kome možete da vidite kako reditelji prenosa na Rolan Garosu predstavljaju, recimo, igračicu iz Francuske, u konkretnom slučaju Karolin Garsiju:

Predstavljanje Karolin Garsije na Rolan Garosu / Foto: Printscreen / Eurosport

Međutim, ako je "slučajno" neka teniserka (čak i koja igra ne kao Ruskinja, već kao predstavnica druge države!), rođena upravo u Ruskoj Federaciji - to se briše sa ekrana.


Tako TV gledaoci Rolan Garosa ne mogu da saznaju da je Varvara Gračeva, sada francuska teniserka, pre 23 godine rođena u Moskovskoj oblasti. A ne mogu, jer je to polje u njenom grafičkom predstavljaju, prosto, obrisano:

Foto: Printscreen / Eurosport


Ne mogu da saznaju ni da je sadašnja Amerikanka, Sofija Kenin, rođena u prestonici Rusije:

Foto: Printscreen / Eurosport


Ne mogu da saznaju ni da je nova zvezda Kazahstana, Julija Putinceva, takođe rođena u Moskvi:

Foto: Printscreen / Eurosport


Brisanje nečije zastave i grba, čak i imena države je, izgleda, bio samo prvi korak. Sada se briše i svaka veza sa "zabranjenom zemljom", u ovom slučaju Rusijom.

Šta je sledeće, ostaje samo da se nagađa.

---

Ako vas tenis zanima, a naročito šta u njemu radi Novak Đokovićpratite sve o tome na sportskim stranicama "Novosti". Na sasvim ste dobrom mestu.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (16)

SRPSKI FUDBALERI OVAJ VELIKI HIT SLUŠALI U SVLAČIONICI: Pevačica se odmah oglasila - Svim srcem uz naše momke (FOTO)