UMALO SENZACIJA! Najbolja teniserka sveta, dvostruka uzastopna šampionka Rolan Garosa, spasavala i meč lopte protiv 134. sa VTA liste!

Novosti online

29. 05. 2024. u 20:38

Rolan Garos 2024. je bio na korak od toga da dočeka prvu istinsku senzaciju.

УМАЛО СЕНЗАЦИЈА! Најбоља тенисерка света, двострука узастопна шампионка Ролан Гароса, спасавала и меч лопте против 134. са ВТА листе!

FOTO: Tanjug/AP

Kako bi se drugačije i nazvalo da je sa turnira već u drugom kolu ispala dvostruka uzastopna šampionka, trenutno najbolja igračica na planeti, Iga Švojntek?


A umalo je nju izbacila 134. teniserka sa ATP liste - povratnica u "beli sport" posle trudnoće, Naomi Osaka.


Osaka, koja je poslednji put pre nego što je zatrudnela, izašla na teren u septembru 2022. godine (o tome da je u blagoslovenom stanju obavestila je javnost pred Australijan open 2023., najavivši da će se za godinu dana pojaviti na terenu), imala je meč loptu protiv Švojntekove, koja je na kraju u tom trećem setu preokrenula rezultat i pobedila sa 7:6(1), 1:6, 7:5, čime je posle tačno tri sata velike borbe ušla u šesnaestinu finala.


Japanka, koja je osvojila dvaput Australijan open (2019. i 2021.), a po sezonu pre tih podizala pehar na Ju-Es openu, dosad nikad nije dogurala dalje od trećeg kola na Rolan Garosu. Malo joj je, samo poen, nedostajalo da tamo ponovo bude.


Jer, aktuelnu vladarku "pariske šljake", na iznenađenje mnogih - imala je u šaci.

Poljakinja je triput osvajala titulu na Otvorenom prvenstvu Francuske, jednom je to učinila i na Ju-Es openu, ove sezone je nastavila da hara i već počela da navikava svet da "dogura do finala, a onda pobedi drugu teniserku sveta, Arinu Sabalenku".

Možda se to i sad dogodi, ali se činilo da Naomi Osaka za takav scenario ne haje.


U trećem meču sa Švjontekovom bila je na "jedan potez" od druge pobede, ali kada na 5:4, na svoj servis, nije iskoristila meč loptu, Poljakinja je to iskoristila kao zalet za preokret, te je pobedom obezbedila prolazak dalje. Igraće protiv pobednice hrvatsko-češkog megdana, Jana Fet - Mari Buskova.

---

Ako vas tenis zanima, a naročito šta u njemu radi Novak Đokovićpratite sve o tome na sportskim stranicama "Novosti". Na sasvim ste dobrom mestu.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

TATA NIJE TU, NEĆE DOĆI: Udovica Nebojše Glogovca o najbolnijem trenutku nakon njegove smrti