ŠAMAR RAFAELU NADALU: Novak Đoković oborio još jedan rekord, i to na Rolan Garosu

Novosti online

30. 05. 2024. u 08:50

Najbolji teniser sveta Novak Đoković igraće danas treći po redu meč na terenu "Filip Šatrije" protiv Roberta Karbaljesa Baene u drugom kolu Rolan Garosa.

ШАМАР РАФАЕЛУ НАДАЛУ: Новак Ђоковић оборио још један рекорд, и то на Ролан Гаросу

FOTO: Tanjug/AP

A pre toga, pojavila se još jedna informacija, odnosno Novak Đoković je oborio novi rekord. Naime, u prvom kolu Srbin je savladao domaćeg tenisera Pjera Iga Erbera, dok je Rafael Nadal, vlasnik 14 trofeja sa Rolan Garosa, poražen na staru od Aleksandra Zvereva.

Zbog toga je Đoković prvi na listi igrača koji nikada nisu ispali u prvoj rundi drugog grend slema sezone. Ima čak 20 nastupa i 20 pobeda na prvom meču u Parizu.

Od tenisera koji su više od deset puta učestvovali u singl konkurenciji na Rolan Garosu samo još petorica mogu da se pohvale maksimalnim učinkom u prvom kolu, ali je jasno da niko od njih nikada neće moći da stigne Novaka Đokovića. Drugoplasiranom Brajanu Gotfridu, koji je igrao pre 40 godina, "beži" čak sedam mečeva. 

FOTO: Tanjug/AP

 

Podsećanja radi, Novak Đoković je na grend slem turniru u Parizu debitovao 2005. godine, a od tada je svake godine učestvovao i svake godine prolazio barem do druge runde. Logičnom, najslabiji rezultat zabeležio je na prvom nastupu, kada je eliminisan u drugom kolu, ali su veliki uspesi stigli u narednim sezonama.

Srpski teniser je 2016, 2021. i 2023. godine osvajao trofej u Parizu, a finala je igrao 2012, 2014, 2015. i 2020. godine. Kada je reč o Novakovim najvećim rivalima, Rafael Nadal ima 19 nastupa u Parizu, a pre nekoliko dana prvi put je eliminisan u prvoj rundi grend slema na šljaci. Svojevremeno je kao debitant u glavnom žrebu osvojio titulu, a zatim još 13 puta stizao do pehara namenjenog najboljem u glavnom gradu Francuske. Sa druge strane, Rodžer Federer nikada nije bio dominantan na šljaci, pa je čak tri puta ispadao u prvom kolu - 1999, 2002. i 2003. godine.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

15 GODINA OD SMRTI MAJKLA DŽEKSONA: NJegov sin objavio fotografiju uz teške reči