ŠPANCI BAŠ VOLE DA PRETE SRBINU! Karbaljes Baena zaboravio sa kim igra na Rolan Garosu

Novosti online

30. 05. 2024. u 09:02

Najbolji teniser sveta Novak Đoković igraće danas treći po redu meč na terenu "Filip Šatrije" protiv Roberta Karbaljesa Baene u drugom kolu Rolan Garosa.

ШПАНЦИ БАШ ВОЛЕ ДА ПРЕТЕ СРБИНУ! Карбаљес Баена заборавио са ким игра на Ролан Гаросу

FOTO: Tanjug/AP

Program na najvećem stadionu počinje u 12 časova, kada će se sastati Arina Sabalenka i Mojuka Učijama, posle njih na teren izlaze Elina Svitolina i Dijane Peri.

Karbaljes Baena je trenutno 63. teniser sveta, a srpski teniser je slavio u oba međusobna susreta. Đoković brani titulu na Rolan Garosu, pošto je prošle sezone u finalu pobedio Norvežanina Kaspera Ruda 7:6 (7:1), 6:3, 7:5.

Naredni Novakov rival nije Karlos Alkaraz ni Rafael Nadal, ali ni kalibra nekada Davida Ferera, ali i pored toga pred meč sa Đokovićem žestoko je zapretio Srbinu.

- Već smo igrali dvaput na slemovima, ali na Rolan Garosu mi uslovi najviše odgovaraju, tu možemo da budemo izjednačeni koliko je to moguće, u Australiji i SAD je znatno komplikovanije. Ovde se osećam malo komotnije, a on nije tako dobar ove godine – izaći ću na meč sa velikom željom i misleći da mogu da dođem do šansi ukoliko budem igrao dobro - rekao je Karbaljes Baena.

Nastavio je u istom ritmu.

- Čini mi se da nije u formi, barem ja to tako vidim. Retkost je da dođe na ovaj turnir, a da još nije osvojio nijednu titulu ove godine, to je važan podatak. Ipak, takođe je i tačno da nije isto igrati s Đokovićem na turniru iz serije 500 recimo – gde može malo da spusti gard – i na grend slemu, koji su mu najveći ciljevi. Ipak, probaću da iskoristim to što je u nešto slabijoj formi.

Pitali su ga kako do pobede protiv Novaka.

- To ne znam. To treba pitati nekoga ko ga je pobedio. On je najkompletniji igrač od svih sa kojima sam se sastao. Kada igra dobro, ne vidiš niti jednu rupu. S druge strane, nekada bude malo nestabilniji na mentalnom planu, pa možda i dobiješ neku šansu. Potrudiću se da mu otežam od prvog poena, pa da vidim ukazuje li se prilika.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

OSTAVKA? AJDE, SLEDEĆE PITANJE... Prva izjava Piksija nakon sletanja u Beograd