POBEDA KARIJERE OLGE DANILOVIĆ: Srpkinja pobedila 10. teniserku sveta na Rolan Garosu

Часлав Вуковић
Časlav Vuković

30. 05. 2024. u 18:26

SRPSKA teniserka Olga Danilović ostvarila je pobedu karijere, pošto je u drugom kolu Rolan Garosu posle velikog preokreta savladal Amerikanku Danijel Kolins sa 6:7(3), 7:5, 6:4.

ПОБЕДА КАРИЈЕРЕ ОЛГЕ ДАНИЛОВИЋ: Српкиња победила 10. тенисерку света на Ролан Гаросу

Foto: Goran Čvorović

Nije se predavala 125. na VTA listi ni kada je zaostajala u setovima, verovala je da može da trijumfuje i to je uspela da uradi i tako eliminiše desetu na planeti.

Koliko je meč bio izjednačen pokazuje i to da u prvom setu nije viđena nijedna brejk lopta. Ipak, u taj-brejku je bolja bila Amerikanka i uspela je posle velike borbe da dođe do prednosti.

U drugom setu su odigrana tri gema i teniserke su morale da odu u svlačionicu. Razlog je kiša koja od prvog dana turnira pravi dosta problema organizatorima.

Kad su se vratile na teren Olga je odmah napravila brejk, ali je Kolins uzvratila i povela je sa 5:3. Danilovićeva je potom počela da igra sjajno, vezala je četiri gema i došla je do izjednačenja.

Borba se nastavila i u trećem delu susreta. Srpkinja je prva napravila brejk, Amerikanka je odgovrila istom merom. Teniserke su nakon toga bile sigurne na servis sve do desetog gema kada je Olga još jednom napravila brejk koji je značio i pobedu posle dva sata i 35 minuta.

Ova 23-godišnjakinja će u trećem kolu igrati protiv Hrvatice Done Vekić.

BONUS VIDEO: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NEZAPAMĆEN SKANDAL: UEFA zgrozila sav normalan svet, Ubij Srbina je dozvoljeno pevati na EURO 2024!