OLGA SRCEM DO TRIJUFMA! - Istorijska pobeda Danilovićeve

Kakva drama, kakav preokret, kakav zaplet, kakva radost! Istorijski uspeh postigla je naša Olga Danilović (125. VTA) pobedom u 3. kolu Rolan Garosa nad Hrvaticom Donom Vekić (40. VTA) – 0:6, 7:5, 7:6 (8).

ОЛГА СРЦЕМ ДО ТРИЈУФМА! - Историјска победа Даниловићеве

Foto: Goran Čvorović

Ovim trijumfom, Olga se plasirala u osminu finala, što je do sada njen najveći uspeh na jednom grend slemu. U sledećem meču, u nedelju, igraće protiv Markete Vondrušove (6. VTA).

- To što sam "izvukla" u meču, da me neko pita kako, ne znam šta bih odgovorila! Nešto te vuče da igraš dalje, da ne daš nijedan poen. Gotovo je! Bravo! Isplatio se sav ovaj trud i rad, ne samo na ovom meču, već generalno. Ni u jednom momentu nisam odustala, nisam se predala. Ni kad je bilo 6:0 – objasnila je Olga odgovarajući na pitanje "Novosti" na konferenciji za medije kako se osećala i o čemu je mislila posle pobede.

Nakon trijumfa u iscrpljujućem meču koji je potrajao 3 sata i 8 minuta, pružila se po šljaci koliko je duga, pao je zatim zagrljaj dve igračice, krenule su suze radosnice, stigla je do klupe, a onda se naglo vratila na sredinu terena u eksploziji sreće i veselja.

- Radost! To je jedina stvar koja mi je u tom momentu prolazila kroz glavu. Ponos na samu sebe – nastavila je odgovor na naše pitanje o emocijama koje su je tada ophrvale.

Duel pun obrta započeo je na stadionu "Simon Matje" s neverovatnih 6:0 za hrvatsku teniserku. Ništa Olgi nije išlo za rukom. Grešila je, jurila rezultat, nije uspevala da se koncentriše. I kada su svi pomislili da su kola definitivno krenula nizbrdo, trgla se Srpkinja i počela, poen po poen, da gradi rezultatsku kulu koja će se na kraju ispostaviti pobedničkom.

Ravnopravna razmena trajala je sve do samog kraja, kada je Olga, na poslednji servis protivnice, smogla snage da napravi brejk i izjednači u setovima.

Poslednji set će ući u anale. Iscrpljujuća borba i duge razmene vodili su se oko svakog poena, prednosti, servisa. Vodila je Vekićeva s 3:1, Olga je stigla i izjednačila na 4:4. Gubila je zatim dva puta svoje servis-gemove i omogućavala protivnici da servira za pobedu, ali je herojskom snagom stizala razliku. Na kraju, u super taj-breku, vodila je Vekić sa čak 6:2, da bi Danilovićeva čeličnom voljom i snagom to stigla i prestigla, s tri poslednja poena u nizu.

Stala je tad pred publiku koja je još dugo skandirala njeno ime.

- Sigurno je da je to jedan od najlepših teniskih trenutaka mom u životu. Sigurno je u top tri. Za ovo se trenira i za ovo se radi – zaključila je Olga pred novinarima impresije o svom nastupu koji je obradovao sve njene navijače.

Foto: Goran Čvorović

Foto: Goran Čvorović

 

Foto: Goran Čvorović

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (1)

RASIPANJE HRANE: Globalni problem koji ima duboke ekološke, ekonomske i socijalne posledice