DA LI JE MOGUĆE? Evo šta su organizatori Rolan Garosa uradili Novaku Đokoviću dva i po sata pred njegov meč!

Novosti online

01. 06. 2024. u 18:00

Novak Đoković je na grend slem turniru "Rolan Garos 2024" doživeo ne baš idealno iznenađenje.

ДА ЛИ ЈЕ МОГУЋЕ? Ево шта су организатори Ролан Гароса урадили Новаку Ђоковићу два и по сата пред његов меч!

Tanjug/AP

Podsetimo, Nole je za ovu subotu od 20.15 imao zakazan meč na centralnom terenu, na stadionu "Filip Šatrije", a rival mu je Italijan Lorenco Muzeti, koji je dobio jedan od prethodna dva međusobna duela sa Đokovićem.

Njih dvojica su trebalo da izađu na igralište "ne pre 8 i 15 uveče", kako je glasila prvobitna odluka organizatora, odnosno, nakon što se završi duel Aleksandere Zvereva i Talona Grikspora.

Prvobitni raspored na Rolan Garosu za ovu subotu - Đoković igra posle Zvereva i Griksporra / Foto: Printscreen / Rolan Garos

Međutim, bez ikakve prethodne najave, oko dva i po sata pre pomenutog termina, čelni ljudi Otvorenog prvenstva Francuske su rešili da "ubace" još jedan meč na centralni teren, i to pre Noletovog.

Naime, rešili su da kada završe Zverev i Grikspor svoj duel, igraju Bugarin Grigor Dimitrov i njegov belgijski rival, Bergs.

Oni su dan ranije započeli svoj megdan, a Dimitrov je vodio sa 6:3, 2:1 (uz brejk prednosti u drugom setu) kada ih je kiša prekinula.

Ovom odlukom da i oni igraju na glavnom terenu pre Noleta i Muzetija, pa se postavljalopitanje kada će Srbin i njegov italijanski rival uopšte započeti svoj duel.

I, umesto oko 20.15, taj meč je počeo tek u 22.40, što definitivno ne može da se smatra normalnim terminom za početke sportskih susreta. (Prenos meča Đoković - Muzeti možete uživo da pratite na portalu "Novosti")

Promenjeni raspored na Rolan Garosu, ubačen meč pre Novakovog / Foto: Printscreen / Rolan Garos

Zašto su organizatori ovo uradili (Novaku)?

Treba imati u vidu da postoje dva razloga zbog kojih je došlo do ovakve odluke.

Najpre, kiša jeste napravila pravi haos organizatorima i akterima pariskog grend slema, pa prekinute mečeve, nekako, treba "ugurati" u sve slobodne termine i terene.

A sa druge strane, na "Šatrijeu" nije bilo mnogo uzbuđenja u subotnjem danu jer su u dva ženska meča favoritkinje ukupno izgubile 12 gemova (Ribakina je pomela Merentsovu sa 6:4, 6:2, a Sabalenka Badosu sa 7:5, 6:1).

Kako su, za dnevni program, najjeftinije karte za tribine centralnog terena pariskog teniskog kompleksa 339 evra (a najskuplje 805), onda možda i ne čudi što su organizatori želeli da spoje "lepo i korisno", odnosno i da jedan od ranije prekinutih mečeva "usele" na stadion "Filip Šatrije", a i da tamošnjoj publici koja nije dala mali novac - ponudi i dodatno uzbuđenje.

Problem u celoj toj priči predstavljala je mogućnost da Đoković baš baš kasno započne svoj megdan sa Italijanom. A upravo to se i desilo.

Nako će reći "namerno su mu (Novaku) to uradili!", ali, organizatori jesu imali opravdanja. Pored pomenutih (brzi završeci neatraktivnih mečeva teniserki + skupo plaćene karte), činilo se da će i Aleksander Zverev brzo završiti posao protiv svog suparnika. Tada je i doneta odluka da se ubaci dodatni meč u program, a onda je nastao pravi mali haos. Niti je Zverev "lako izašao na kraj" sa autsajderom (naprotiv!), niti je Dimitrov brzo okončao svoj meč...

---

Ako vas tenis zanima, a naročito šta u njemu radi Novak Đokovićpratite sve o tome na sportskim stranicama "Novosti". Na sasvim ste dobrom mestu.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

SRPSKI FUDBALERI OVAJ VELIKI HIT SLUŠALI U SVLAČIONICI: Pevačica se odmah oglasila - Svim srcem uz naše momke (FOTO)