ČUDESNI NOVAK ĐOKOVIĆ! Neverovatan preokret Srbina u meču za istoriju Rolan Garosa

Александар Илић
Aleksandar Ilić

02. 06. 2024. u 03:07 >> 03:07

NAJBOLjI teniser planete Novak Đoković odigrao je neverovatan meč protiv Lorenca Muzetija (30. na ATP listi), a do pobede je došao u pet setova rezultatom 7:5, 6:7 (6:8) 2:6, 6:3, 6:0 - zanimljivo je da je ovaj meč ušao u istoriju kao meč koji je najkasnije završen u istoriji Rolan Garosa.

ЧУДЕСНИ НОВАК ЂОКОВИЋ! Невероватан преокрет Србина у мечу за историју Ролан Гароса

FOTO: Tanjug/AP

Kako je tekao meč pročitajte u nastavku:

ĐOKOVIĆ - MUZETI - 7:5, 6:7 (6:8) 2:6, 6:3, 6:0

6:0 - BREJK, ĐOKOVIĆ! Treći brejk u petom setu za Đokovića. Završio je u stilu meč koji je dobio nakon preokreta.  

5:0 -  Nije sve to poremetilo Đokovića koji je na svoj servis malo prikočio, te gem uveo u razliku. Nakon toga se probudio, te sada Muzeti servirati za ostanak u meču. 

* Neverovatne odluke sudije, opomenuo je Noleta zbog prekoračenja servisa, čak je i Novak morao da se nasmeje, u prvom setu oduzeo je Đokoviću evidentno poen koji je bio njegov. Na kraju u petom setu oduzeo mu je prvi servis, iako je Muzeti tražio da Novak ima prvi. 

FOTO: Tanjug/AP

4:0 BREJK, ĐOKOVIĆ! - Neverovatno! Đoković sada igra kao da je on 15 godina mlađi od rivala! Na 30:30 pogodio je viner na kome bi mu svaki teniser pozavideo i dobio novu brejk šansu. 

3:0 - Podigao je nivo servisa Đoković ubacuje čak 80 posto prvog servisa i lako dolazi do potvrde brejka. 

2:0  - BREJK, ĐOKOVIĆ! Novak Đoković je ofanzivom naterao rivala na grešku i došao do dve brejk-lopte. Ostao je Muzeti bez snage nakon duge razmene, novi brejk za Srbina. 

1:0 - Četiri minuta igre u petom setu bilo je potrebno Novaku da dobije uvodni gem. 

KRAJ ČETVRTOG SETA 6:3 

6:3 - BREJK, ĐOKOVIĆ! Tri vezane set lopte za Srbina, vratio je nevrativo u ovom gemu. Ipak, prvu je spasao Italijan. 

5:3 - BREJK, MUZETI Ovacijama je ispraćen potez Muzetikja koji je vratio dve neverovatne lopte, nakon čega je i Novak gledao u neverici. Na kraju brejk! 

5:2 - Novak Đoković nadomak drugog brejka. Ima dve prilike za to. Koristi prvu. Serviraće za peti set. 

4:2 - Budi se Đoković, potvrdio je pređašnji brejk. 

3:2 - BREJK, ĐOKOVIĆ! Dočekao ju je u petom gemu, uspeo je ne samo da ga dobije, već napravi i brejk! 

Tanjug/AP

 2:2 - Stpljiv je bio Novak, čekao svoju šansu. 

1:2 - Drži Muzeti Đokovića na distanci kada servira. Nije sporna želja Novaka, ali Italijan gotovo preko granica svojih mogućnosti igra, pored dobrog servisa, uspeva da stigne sve što mu Novak pošalje i uzima gem. 

1:1 - Mučio se Novak Đoković u drugom gemu. Ipak, nakon izjednačenja dobio je Nole gem. 

0:1 - Poklonio je Muzeti jedan poen Đokoviću, ali je sigurno uzeo prvi gem u četvrtom setu. 

TREĆI SET  2:6

2:6 - Previše se oslanja na skraćene lopte Novak, a one mu danas nisu nimalo naklonjene, tako je još jednom na početku gema poklonio poen rivalu, koji nakon neiznuđene greške vodi 30:0. 

FOTO: Tanjug/AP

2:5 - Preko granica svojih mogućnosti igra 22-godišnji Italijan, a Novak pokušava da uhvati voz u sedmom gemu i vrati brejk. Ipak, izjednačenje. Ne uspeva da vrati brejk Đoković. 

2:4 - Dve gem lopte za Đokovića, ne koristi prvu, ponovo je mreža bila saveznik Italijana. Odličan servis viner dobio je Đoković. 

1:4 - Od poslednjih 10 poena Đoković je uzeo samo jeda, a rival devet. Poveo je italijanski teniser 15:30, a potom došao do dve gem-lopte. Ne koristi prvu, ukrao mu je na mreži Srbin poen. 

FOTO: Tanjug/AP

1:3 - BREJK, MUZETI! Nije dobro po Novaka. Tri brejk-lopte ima Muzeti. Opomenu je pritom dobio Đoković zbog prekoračenja vremena za servis. Pravi Lorenco Muzeti brejk. 

1:2 - Mora Novak da pogađa samu liniju da Muzeti ne bi stigao loptu. Došao je tako do brejk prilike, ali Italijan je uveo u razliku. Preživeo je na kraju 30. igrač planete. 

1:1 - Nulom dobija Đoković gem. 

0:1 - Počeo je treći set servisom Muzetija koji ga dobija 40:15

DRUGI SET 6:7

TAJ-BREJK 6:8

MINI BREJK - Velika greška Đokovića, set lopta za Muzetija, koristi je Italijan! 

6:7 - Novak u velikom problemu. 

MINI BREJK - 6:6 - Vratio je servis Muzeti, Nije bio baš najbolji, ali je uzeo poen smečom sa mreže. 

MINI BREJK - 6:5 - Kada je najpotrebnije, Novak na visini zadatka. Ima set-loptu na svoj servis. 

5:5 - Velika borba na mreži, a pobednik je bio Italijan. 

5:4 - Prelazi Novak u vođstvo nakon 0:3. 

4:4 - Iz drugog servisa Đoković izgradio poen. 

3:4 - Dobro funkcioniše servis Italijana, lak poen. 

MINI BREJK! 3:3 - Sjajno je reagovao na mreži Đoković. 

2:3 - Zahuktao se sada Novak. 

1:3 -  Ostvaja Đoković naredni poen i prekida ritam rivala. 

0:3 - Nastavlja neverovatnim poenima da fascinira publiku Italijan. Menjao je ritam, i uhvatio Novaka na pogršenoj nozi. 

0:2 - Poslao je par santimetara iza linije Novak loptu. 

MINI BREJK! 0:1 - Duga razmena koju na kraju dobija Lorenco Muzeti. 

6:6 - Igraće se taj-brejk. 

6:5 - Nezadovoljan je Novak bio u jednom trenutku, deluje da su mu zasmetali reflektori, to ga ipak nije zaustavilo na putu ka osvajanju poena. Potom sa mreže poklanja rivalu Srbin poen. To je bilo sve od Italijana, koji sada ima priliku da ponovo servira za ostanak u meču. 

5:5 - Ne može se više ni nazvati srećom, Muzeti iz sizifovski teških pozicija pogađa linije i dolazi do gem-lopte. Poklanja novom skraćenom loptom Novak rivalu gem. 

5:4 - Napada sada Đoković svim silama, ali je opet Muzeti bio na visini zadatka, Došao je uz dosta muka Srbin do gem-lopte. Međutim, nije je iskoristio, ušlo se u izjednačenje, a nakon toga kao da se razbudio, i priveo stvari kraju. 

4:4 - Vraća se Muzeti potpuno u drugi set. Ima dve gem-lopte za potvrdu brejka. Spašava sjajnim skraćenim udarcem Novak prvu. Veliku šansu propustio je Đoković, imao dva smeča, potom i jak forhend, delovalo je da je uveo gem u razliku, ali ne. 

4:3 BREJK, MUZETI! - Dva vezana poena uzeo je Muzeti, taman je Novak oborio ritam rivala, napravio je neiznuđenu grešku, a rival dve-brejk lopte. 

FOTO: Tanjug/AP

4:2 - Siguran je sada Italijan na servis. Ne dozvoljava Novaku nikakvu priliku za iznenađenje. 

4:1 - Velika borba, ali maestralni servisi. Improvizovao je Muzetii na 40:30, kada je delovalo da će Novak potvrditi brejk, usledio je neočekivani smeč Italijana - izjednačenje. Odgovorio je Novak na odličan način za potvrdu brejka. 

3:1 - BREJK, ĐOKOVIĆ! Dve gem lopte za Srbina, a u odlučujućem momentu proradila je skraćena lopta. 

2:1 - Loše, jako loše je Novak izveo skraćenu loptu. Iz koje je došao Muzeti do 30:30, imao je priliku da bira Novak gde će poslati lopticu, a ona nije došla ni do mreže. Probao je potom još jednom, a poklonio mu je Muzeti gem-loptu poslavši loptu u aut. Novu priliku rivalu Nole nije dao. 

1:1 - Neiznuđena greška na 30:30 koštala je u ovom gemu Novaka, koji nakon toga nije uspeo da dođe do nove prilike da ugrozi Italijana. 

1:0 - Lako, sa dva servis vinera Đoković je otvorio drugi set. Između setova je usledila mala pauza zbog odlaska u toalet srpskog igrača. 

KRAJ PRVOG SETA - 7:5

7:5 - Dve set-lopte za Novaka Đokovića. Koji je nakon neverovatnog poena i impresivnih vraćenih lopti došao do prvog seta! 

Tanjug/AP

6:5 - Još jednom je pritisak na rivala prebacio Srbin, Italijan servira drugi put za ostanak u setu. 

5:5 - Želeo je Novak već sada da završi set, ali na kraju tri gem lopte za Italijana. Već prvu koristi. 

5:4 - Sjajan Novak, uzima gem lako. Pritisak je na Italijanu koji će servirati za ostanak u setu. 

4:4 - Muzeti igra u jako visokom tempu, odlično se kreće i za sada ne dozvoljava Novaku da dođe do druge prilike za oduzimanje servisa. 

Tanjug/AP

4:3 - Ponovo do prednosti dolazi Novak i pritisak prebacuje na rivala. 

3:3 - Muzeti dobija šesti gem bez mnogo problema. 

3:2 - Ekspresno se Đoković vraća u meč, došao je do vođstva i preokreta. 

2:2 - BREJK, ĐOKOVIĆ! Usledio je odgovor Novaka Đokovića. Nakon 19 minuta došao vratio je brejk, a rivalu dao samo jedan poen.  

1:2  -  BREJK, MUZETI! Daleko iza linije je lopta pala nakon jakog udarca Muzetija, pokazao je Novak na trag, sudija je pokazao da je dobra lopta, a to je dovelo do zvižduka sa tribina. Stigao je u nastavku Italijan još jednu tešku loptu i na servis Đokovića poveo 30:15. Našao se u problemu Srbin, 30. teniser planete je nakon dve brejk-lopte došao do brejka i poveo. Sportski komentator Eurosporta je u jednom trenutku izjavio da je loptica, po tvrdnjama njegovih kolega iz Pariza bila čak 13 milimetara u autu, iako sudija to nije video.

1:1 - Imao je Đoković lepu priliku na servis rivala, uzeo dva poena u nizu, potom je Italijan počeo bolje da servira i vezao tri poena. Nakon toga pogrešio je kratkom loptom Nole, upisao se i Muzeti na semafor. 

1:0 - Počeo je meč servisom Novaka Đokovića koji je uzeo dva od prva tri poena. Usledila je dupla servis greška, a potom i poen Srbina koji dolazi do gem-lopte. 

22.30 - Novak Đoković i Lorenco Muzeti izašli su na zagrevanje očekuje se početak meča 

22:20 - Konačno! Dimitrov je pobedio svog rivala iz Belgije sa 3:1, pa se oko 22.35 (ili malo kasnije) očekuje početak Noletovog meča.

22.07 - SUDIJA MORAO DA ULETI NA TEREN: Meč Medvedev - De Minor prekinut iz neverovatnog razloga (VIDEO)

21.26 - Podsetimo, organizatori su pred Novakov meč ubacili meč Bergsa i Dimitrova, i tako poremetili celokupni noćni program. Čekaće se još na početak meča Đoković - Muzeti, Belgijanac je smanjio na 2:1 u setovima.

21.00 - VELIKI TRILER NA ROLAN GAROSU: Četvrti teniser sveta gubio od autsajdera sa 1:4 u odlučujućem setu, a onda...

20.51 - Grigor Dimitrov dobio je drugi set nakon taj-brejka i vodi 2:0 u setovima. Imao je prednost brejka, ali je rivalu dozvolio da se vrati u set.  

I ĐOKOVIĆ MORAO DA DIGNE GLAS: Ovo što dešava na Rolan Garosu - podelilo je tenis!

DA LI JE MOGUĆE? Evo šta su organizatori Rolan Garosa uradili Novaku Đokoviću dva i po sata pred njegov meč!

UOČI MEČA

Italijanski teniser je u drugom kolu bio bolji od domaćeg igrča Gaela Monfisa, a jedinu pobedu nad Novakom Đokovićem ostvario je u osmini finala Monte Karla, igranog na šljaci. Rezultat je tada bio 4:6, 7:5, 6:4. Novaku su pripala preostala četiri susreta, uključujući i nedavni na istom turniru, gde je srpski as bio bolji sa 7:5, 6:3.

Najčuveniji njihov okršaj desio se 2021. godine na Rolan Gaposu, kad je Muzeti sa epitetom zvezde u nastajanju senzacionalno poveo sa 2:0 u setovima. Usledila je hitra reakcija pri rezultatu 4:0 u petom setu potpuno klonuo i predao se.

Muzeti je trenutno 30. igrač sveta, a najbolji plasman mu je 15. pozicija na kojoj je bio krajem juna prošle godine. U karijeri je osvojio dva ATP trofeja i nikada nije stigao dalje od osmine finala grend slema - baš na Rolan Garosu 2021. i 2023. godine.

Šljaka je omiljena Muzetijeva podloga, najdraži udarac mu je forhend.

BONUS VIDEO: MEKINRO ZA NOVOSTI: Smešno je što Novaku nije bilo dozvoljeno da igra u Americi 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (1)

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura