KAKVA ODLUKA ORGANIZATORA! Evo kada Novak Đoković igra naredni meč na Rolan Garosu

Novosti online

02. 06. 2024. u 16:00

Novak Đoković je na grend slem turniru "Rolan Garos 2024" doživeo nimalo prijatno iznenađenje u subotu, a dan kasnije saznao kada će opet na teren.

КАКВА ОДЛУКА ОРГАНИЗАТОРА! Ево када Новак Ђоковић игра наредни меч на Ролан Гаросу

Tanjug/AP

Podsetimo, Nole je za prvi da vikenda od 20.15 imao zakazan meč na centralnom terenu, na stadionu "Filip Šatrije". Ali, Italijan Lorenco Muzeti i on nisu uopšte izašli tada da igraju, već mnogo kasnije, oko 22.40.

Razlog je bio što su umesto prvobitne odluke, da srpsko-italijanski meč počne kada se završi duel Aleksandere Zvereva i Talona Grikspora...

Prvobitni raspored na Rolan Garosu za ovu subotu - Đoković igra posle Zvereva i Griksporra / Foto: Printscreen / Rolan Garos

... čelni ljudi Otvorenog prvenstva Francuske rešili da "ubace" još jedan meč na centralni teren, i to pre Noletovog. 

Naime, rešili su da kada završe Zverev i Grikspor svoj duel, igraju Bugarin Grigor Dimitrov i njegov belgijski rival, Bergs.

I, umesto oko 20.15, pa da završe, recimo, svoj megdan do pomoći, Đoković i Muzeti su igrali do tri sata ujutru.

Promenjeni raspored na Rolan Garosu, ubačen meč pre Novakovog / Foto: Printscreen / Rolan Garos

A onda, nova odluka organizatora - evo kada Đoković opet igra!

Rešivši da bi stvarno bilo mnogo da šampiona iznova tako muče, kao u subotu uveče, čelnici Rolan Garosa su rešili da Novak zaigra u ponedeljak u popodnevnom terminu.

Naime, meč Đoković - Serundolo igraće se "ne pre 16 časova", na centralnom terenu, "Filip Šatrije".

Tu program u 11 sati po našem, srednjeevropskom vremenu, igraju najpre Svitolina i Ribakina, potom Navaro i Sabalenka, pa, ne pre četiri popodne, Srbin i Argentinac, koji se sastaju u četvrtom kolu. Program zatvara derbi ove runde, Zverev (4. nosilac) - Rune (13).

Đoković - Serundolo "H2H" - međusobni dueli

Interesantno, iako Fransisko Serundolo ne spada u "naivne" igrače, niti je novajlija (ima 27 godina, ostvario je 80 pobeda na ATP turneji) - ovo će biti prvi takmičarski meč u kome pomenuti Argenitnac odmerava sange sa deset godina starijim Đokovićem.

Serundolo, rođen 13. avgusta 1998. u Buenos Ajresu, zamišljao je da će jednog dana biti kao Rodžer Federer. Obožava da igra na šljaci, a titule je osvojio 2022. u Baštadu, a onda 2023. na travnatoj podlozi u Istbornu.

Serundolo je, inače, 23. favorit na Otvorenom prvenstvu Francuske u tenisu.

---

Ako vas tenis zanima, a naročito šta u njemu radi Novak Đokovićpratite sve o tome na sportskim stranicama "Novosti". Na sasvim ste dobrom mestu.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

SRPSKI FUDBALERI OVAJ VELIKI HIT SLUŠALI U SVLAČIONICI: Pevačica se odmah oglasila - Svim srcem uz naše momke (FOTO)