PRIJATELJU, VREME JE ZA SPAVANJE! Kako je Novak nagradio svog malog poznanika

Dugo je prijateljstvo između Novaka Đokovića i dečaka Toma Paka (10). Ovaj mališan s Atlantske obale postao je jedan od najpoznatijih Noletovih navijača u svetu.

ПРИЈАТЕЉУ, ВРЕМЕ ЈЕ ЗА СПАВАЊЕ! Како је Новак наградио свог малог познаника

FOTO: Tanjug/AP

Upravo njemu se Novak obratio kada je uzeo mikrofon u gluvo doba noći, iza tri sata ujutro, posle istorijskog meča i pobede nad Italijanom Muzetijem pre dva dana.

- Trebalo bi da spavaš, prijatelju moj! Šta još radiš ovde? Još si mnogo mali – pola u zbilji, pola u šali, obratio se Novak svom vernom navijaču u prvim redovima na tribinama.  

"Hemija" između njih dvojice radila je i tokom meča.

- Primetio me je na 4:4 u prvom setu, dao mi je znak i podigao prst – prenosi Tom.

Posle pobede, Nole i Tom su se prijateljski i srdačno zagrlili. Najbolji teniser sveta mu je tada rekao da ga sačeka ispred svlačionice. Dao mu je majicu koju mu je posvetio, kačket i znojnicu.

- Još od 2021. godine, svaki put mi priđe i da mi nešto. Imam celu opremu. Nedostaje mi samo reket! – kaže Tom, koji i sam igra tenis.

Novakove prijateljske gestove prema njegovom sinu veoma ceni i Tomov otac Frank, predsednik teniskog kluba u Bulonju na moru.  

- Bilo je prošlo tri sata ujutro, bilo je hladno, tek je bio završio meč, bio je umoran, ali je ipak prišao da vidi Toma – odao je dečakov tata poštovanje Novaku.

Pre tri godine, kada je na Rolan Garos došao kao sedmogodišnjak, s tatom Frankom, mamom Natali i sestrom Leom, Tom je bio presrećan zbog crvenog kačketa koji mu je Novak poklonio zbog strastvenog navijanja.

- Došao je na stadion u majici Srbina. Veliki je obožavalac Novaka Đokovića – ispričao je tada njegov otac Frank.

Između Novaka i Toma se tada stvorilo malo savezništvo, pa je najbolji teniser sveta, kada je kretao da sedne između gemova, podizao palac u vazduh u pravcu Toma, namignuo bi mu ili bi se nasmešio.

Kada je dobio kačket, Tom se, isticao je njegov otac, nije odvajao od njega na svojim mečevima u klubu "Bulone".

- Nadamo se da će mu doneti sreću kao i Novaku – rekao je tada Frank Pak.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

O OVOME SE NE PRIČA: Rođak Luke Modrića bio major u Krajini - Jovo svedočio u Hagu protiv Gotovine (FOTO)