OVO SE JOŠ NIJE DESILO NA ROLAN GAROSU: Piše se nova istorija bez Đokovića, Nadala i Federera

Novosti online

05. 06. 2024. u 07:49

Teniski svet šokirala je vest o povredi Novaka Đokovića koja će ga sprečiti da brani titulu osvojenu na Rolan Garosu, a koštaće ga i prvog mesta na ATP listi.

ОВО СЕ ЈОШ НИЈЕ ДЕСИЛО НА РОЛАН ГАРОСУ: Пише се нова историја без Ђоковића, Надала и Федерера

FOTO: Tanjug/AP

Uz to, njegovo ispadanje sa turnira donelo je i još jedan neverovatan statistički podatak po kojem će Pariz dobiti novog šampiona posle 20 godina. 

Naime, Rolan Garos kao jedan od najprestižnijih turnira u svetu tenisa, ove godine donosi neočekivanu i istorijsku promenu. Po prvi put u poslednjih 20 godina, finale će se održati bez učešća nekog od članova legendarne "velike trojke" – Novaka Đokovića, Rodžera Federera i Rafaela Nadala.

Dominacija ove trojice tenisera na pariskom šljaci bila je neprikosnovena. Kralj šljake osvojio je neverovatnih 14 titula. Novak Đoković je trijumfovao tri puta puta, a Rodžer Federer jednom, ali njihov doprinos tenisu na ovom turniru daleko nadmašuje same brojke.

FOTO: Tanjug/AP

Međutim, 2024. godina donela je neočekivane izazove. Novak Đoković, koji je važio za jednog od glavnih favorita i ove godine, morao je da se povuče sa takmičenja zbog povrede kolena. Njegov odlazak sa turnira ne samo da je razočarao njegove brojne fanove, već je i otvorio vrata novim nadama teniskog sveta da se upišu u istoriju Rolan Garosa.

Bez prisustva Đokovića, Federera koji se penzionisao pre dve godine, i Nadala koji je propustio turnir zbog hroničnih povreda, finale će ove godine doneti novog šampiona. Igrači kao što su Janik Siner, Kasper Rud, Aleksandar Zverev, Karlos Alkaraz i drugi, imaju priliku da osvoje svoj prvi trofej na ovom turniru.

FOTO: Tanjug/AP

Gledajući unazad, statistika je impresivna. Od 2005. godine, Rafael Nadal je dominirao osvajanjem 14 titula. Prvi put je trijumfovao pobedom nad Marianom Puertom 2005. godine, a poslednju titulu osvojio je 2022. godine pobedom nad Kasperom Rudom. Rodžer Federer je svoju jedinu titulu osvojio 2009. godine, dok je Novak Đoković tri puta bio krunisan kao šampion Rolan Garosa, poslednji put 2023. godine, takođe protiv Ruda.

Svaka era ima svoj kraj, a sada je vreme za novu generaciju da preuzme kormilo. Bez obzira na ishod, jedno je sigurno - teniski svet će biti svedok istorijskog trenutka i krunisanja novog šampiona na pariskom šljaci. Publika širom sveta s nestrpljenjem iščekuje nove duele i spektakularne mečeve, dok se jedno pitanje nameće: ko će biti novi kralj Rolan Garosa?!

BONUS VIDEO "ĐOKOVIĆ MOŽE DA IGRA JOŠ 2-3 GODINE": Goran Ivanišević o Novaku i budućim planovima

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (1)

DRAMA! Navijač pokušao da ubije Kristijana Ronalda pokraj terena?! (VIDEO)