KRIVI STE! Amerikanac jedini digao glas zbog Novaka Đokovića i žestoko udario na Rolan Garos

Novosti online

06. 06. 2024. u 11:48

Srpski teniser Novak Đoković izjavio je danas da je operacija kojoj je podvrgnut prošla dobro i da će dati sve od sebe da se što pre vrati na teren.

КРИВИ СТЕ! Американац једини дигао глас због Новака Ђоковића и жестоко ударио на Ролан Гарос

Foto: Tviter

Srbin je juče podvrgnut operaciji kolena u Parizu, a po navodima medija trebalo bi da oporavak traje oko tri nedelje.

- Proteklog dana sam morao da donesem neke teške odluke nakon što sam pretrpeo povredu meniskusa na poslednjem meču. I dalje obrađujem sve što se desilo, ali drago mi je da vas obavestim da je operacija prošla dobro. Veoma sam zahvalan timu lekara koji je bio uz mene, kao i ogromnoj podršci koju sam dobio od svojih navijača - napisao je Đoković na društvenim mrežama.

- Daću sve od sebe da budem spreman i zdrav i da se vratim na teren što je pre moguće. Moja ljubav prema ovom sportu je jaka i želja da se takmičim na najvišem nivou je ono što me drži. Idemo - dodao je srpski teniser.

Podsećanja radi, Srbin se povredio u drugom setu meča osmine finala, ali je ipak dobio taj meč protiv Fransiska Serundola, međutim, nije mogao da nastavi takmičenje. 

Nole je tokom meča s Argentincem više puta objašnjavao supervizoru da teren nije u redu, da bi trebalo nešto da urade kako se ne bi povredio, ali su ga supervizor i sudija ignorisali. Naš teniser je za manje od 48 sati odigrao dva meča, jedan je završen u tri sata iza ponoći, na terenu je proveo devet sati, a sve je to kumovalo povredi.

Foto: Profimedia

 

Legendarni Amerikanac je udario po Francuzima bez dlake na jeziku. Sve im je sasuo u lice i bez dlake na jeziku ih optužio da su krivi jer je povredio koleno. Mekinro je jedan od retkih koji se oglasio posle skandala i branio Novaka bez ustezanja.

- Velika greška organizatora je što su stavili 37-godišnjeg Novaka Đokovića na teren u 22.30 bez razmišljanja koliko bi njegov meč sa Muzetijem mogao da potraje - rekao je Džon za francuski Figaro.

FOTO: Tanjug/AP

 

Novaka je koleno i ranije mučilo, a situacija se pogoršala tokom poslednja dva meča.

- Vremenski uslovi su bili veoma loši, bili su u komplikovanoj situaciji. Razumem da su hteli da sve postignu, ali bilo je drugih solucija, da se ne ubacuje meč Bergsa i Dimitrova u program. Novaka je koleno mučilo nedeljama, a posle meča je legao da spava u sedam ujutru i da se onda vrati da igra dan i po kasnije. To je izazov za sve. Borio se opet pet setova, to je previše, čak i za Novaka. Iako nismo sto odsto sigurni, to je jedan od razloga što je povredio koleno. U svakom slučaju, tako se ne tretira bilo koji igrač, a kamoli najbolji na svetu.

Amerikanac je poentirao tako što je napravio paralelu sa fudbalom.

- Ovo donosi samo loš imidž tenisu. Kad je finale Svetskog prvenstva počelo u 22.30?

BONUS VIDEO: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (1)

TURIZAM KAO FAKTOR MIRA: Obrazovno i duhovno iskustvo koje širi um