LEPE VESTI: Novak Đoković već najavljuje povratak na teren!

Operacija je dobro prošla. Novak Đoković je podelio sa svojim navijačima lepe vesti iz Pariza, poručivši da jedva čeka da ponovo izađe na teren.

ЛЕПЕ ВЕСТИ: Новак Ђоковић већ најављује повратак на терен!

FOTO: Tanjug/AP

- Morao sam da donesem neke teške odluke, posle pucanja meniskusa tokom poslednjeg meča. Još uvek sve proživljavam, ali srećan sam što mogu da vas obavestim da je operacija prošla dobro – napisao je Novak na društvenim mrežama.

Svoju objavu propratio je fotografijom na kojoj, nasmejan, i naslonjen na štake, pozira zajedno sa raspoloženim članovima svog tima i suprugom Jelenom, na pariskoj terasi iza koje se, u pozadini, uzdiže Ajfelova kula.

U svojoj poruci, Đoković je imao i reči zahvalnosti hiruškoj ekipi koja je izvršila zahvat, kao i svojim najvernijim navijačima koji su se brinuli za njegovo zdravlje:

- Veoma cenim tim lekara koji je bio uz mene, kao i ogromnu podršku koju sam dobio od obožavatelja.

Ono što je sve obradovalo, jeste Novakova odlučnost da brzo nastavi tamo gde je stao u crvenoj prašini stadiona "Filip Šatrije" u Bulonjskoj šumi.

- Daću sve od sebe da budem zdrav i spreman da se što pre vratim na teren. Moja ljubav prema ovom sportu je jaka i želja za takmičenjem na najvišem nivou je ono što me vodi napred – poručio je.

Najbolji teniser svih vremena je svoju objavu završio optimističkim i obećavajućim rečima koje sve govore:

- Idemoooo!

Operaciju je dan ranije izvršio na sportskoj klinici "Ramze Sante" u 5. pariskom arondismanu, specijalizovanoj za ovakve vrste povreda. "Novosti" su bile na licu mesta, sve se odvijalo brzo, intervencija je izvršena tokom prepodneva, a već oko 16 sati najbliži Novakovi saradnici su došli po njega da ga, uz pomoć štaka, ali uspravnog, izvedu na kućni oporavak.

Napustio je kliniku i krenuo u postoperativnu fazu za koju stručnjaci ističu da bi trebalo da traje oko tri sedmice, posle čega bi mu u principu bilo potrebno još toliko da se treninzima vrati u punu formu, taman na vreme za početak olimpijskog turnira zakazan za 27. juli na istom onom terenu na kome je doživeo tešku povredu.  

Ekspresno je Novak sanirao posledice nastale u meču osmine finala Rolan Garosa protiv Argentinca Fransiska Serundola, duela iz koga je, posle više od četiri i po sata igre, poneo pobedu, ali i povredu koja ga je sprečila da nastavi dalju borbu za odbranu titule.

Odluka koju je doneo sa svojim timom bila je brza i efikasna. Nije gubio vreme, želeći da što pre bude spreman za nove izazove. Ako izuzmemo predstojeći Vimbldon gde bi teško mogao da igra praktično bez priprema, svi pogledi uprti su na Olimpijske igre u Parizu, gde mu je jurišanje na zlato, jedno od retkih znamenja koje mu nedostaje u prebogatoj karijeri, među najvećim preostalim sportskim željama.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

DRAMA! Navijač pokušao da ubije Kristijana Ronalda pokraj terena?! (VIDEO)