NI VIMBLDON NI OLIMPIJSKE IGRE! Otkriveno kada se Novak Đoković vraća na teren

Novosti online

07. 06. 2024. u 10:17

Novak Đoković nije gubio vreme posle pucanja medijalnog meniskusa na desnom kolenu. Podvrgnut je hirurškom zahvatu u jednoj pariskoj klinici u centru grada, ustanovi specijalizovanoj za sportske povrede.

НИ ВИМБЛДОН НИ ОЛИМПИЈСКЕ ИГРЕ! Откривено када се Новак Ђоковић враћа на терен

FOTO: Tanjug/AP

"L'Ekip" je otkrio mnoge detalje o operaciji Srbina, ali i oporavku. Kako navode francuski novinari, Vimbldon nije realan cilj, ne zato što Novak to neće moći da izvede, već zato što ne želi da rizikuje! 

- Đoković je hteo da se pozabavi ovim najurgentnijim stvarima u trci sa vremenom jer želi da se vrati na teren što je pre moguće. U hodnicima Rolan Garosa se govori da je svetski broj jedan, koji je odustao od ovog turnira, naciljao da se vrati već na Vimbldonu (1-14 jul). Bez obzira na to što je ovo bila manja operacija koja se redovno sprovodi i na običnim smrtnicima, deluje da su Novakove ambicije malo prevelike. Jer čak i ako bi Nole danas stao na desnu nogu, trebalo bi mu najmanje tri nedelje postoperativnog oporavka. Naravno, ovde govorimo o neverovatnom sportisti koji je sposoban da igra više od tri meča povređen na maksimalnoj dozi lekova protiv bolova, u situaciji kada bi običan smrtnik jedva mogao da hoda. Ali ideja da se vrati na šljaci u Hamburgu od 15. do 21. jula, kako bi se spremio za Olimpijske igre koje su na programu od 27. jula  - navodi se u tekstu "L'Ekipa".

Definitivno Nole sa Vimbldonom neće rizikovati u kakvom god stanju da bude...

- Pogotovo jer vimbldonska trava nije baš najmanje teška podloga za zglobove 37-godišnjeg veterana. Rodžer Federer može da posvedoči o ovome pošto je on definitivno poklekao ispred Huberta Hurkača u četvrtfinalu u Londonu 2021. godine, što mu je bio poslednji meč u karijeri. Đoković zna da je bolji od bilo koga, a iako sanja osmu krunu na jednom od najlepših terena na svetu, sigrno nije spreman da rizikuje i upropasti svoje šanse da osvoji olimpijsko zlato. Jedinu titulu koja mu nedostaje u neverovatnoj karijeri - zaključuje se u tekstu. 

BONUS VIDEO: Aleks Koreča za Novosti o "velikoj trojci": Ono što su uradili ravno je čudu 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (1)

SITUACIJA JE ŠOKANTNA, NISAM TO OČEKIVAO: Čuveni teniser zabrinut zbog Janika Sinera