KAKVO POLUFINALE ROLAN GAROSA: Karlos Alkaraz posle preokreta i velike borbe pobedio Sinera

Часлав Вуковић
Časlav Vuković

07. 06. 2024. u 18:49

KARLOS Alkaraz i Janik Siner odigrali su spektakularno polufinale Rolan Garosa. Španac se na kraju radovao pošto je trijumfovao sa 2:6, 6:3, 3:6, 6:4, 6:3.

КАКВО ПОЛУФИНАЛЕ РОЛАН ГАРОСА: Карлос Алкараз после преокрета и велике борбе победио Синера

FOTO: Tanjug/AP

Publika na "Filip Šatrijeu" mogla ja da uživa u onome što su im priredila ova dvojica tenisera - pet setova, preokrete i pravu dramu.

Italijan je ovaj meč idealno otvorio, vrlo brzo je poveo sa 4:0, a nedugo potom dobio je i i prvi set koji je trajao 42 minuta. Činilo se tada da će od ponedeljka prvi igrač sveta uspeti da se domogne finala, ali spreman odgovor imao je momak iz Mursije.

Siner je i drugi set počeo brejkom, a onda je Alkaraz ubacio u veći brzinu i krenuo da razbija rivala. Napravio je seriju 6:2 i uspeo je da poravna rezultat.

Veoma uzbudljivo bilo je i u trećem segmentu meča, viđena su tri brejka, jedan više je napravio teniser iz San Kandida i uspeo je drugi put na ovom susretu da dođe do prednosti.

Janik Siner/FOTO: Tanjug/AP

Opet je Alkaraz pokazao da poseduje šampionski gen. Četvrti set protekao je u velikoj borbi, brejk prilika nije bilo sve do desetog gema kada je Španac uspeo da iskoristi jedinu i odvede meč u odlučujući set.

Karlos je peti deo meča otvorio dobro, lako je dobio svoj servis gem. Potom je uspeo da napravi brejk. Pokušao je Siner da vrati izubljeno, imao je u petom gemu 0:30, ipak treći reket planete je uspeo da dobije taj gem posle velike borbe. Do kraja seta je sačuvao rano stečenu prednost brejka što mu je donelo trijumf posle četiri sata i devet minuta.

Alkaraz će u finalu igrati protiv pobednika meča Aleksandar Zverev (Nemačka) - Kasper Rud (Norveška).

BONUS VIDEO: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

DRAMA! Navijač pokušao da ubije Kristijana Ronalda pokraj terena?! (VIDEO)