DEBI FINALA ZA ALKRAZA I ZVEREVA: Španac prekrenuo protiv Sinera, Nemac isto učinio protiv Ruda u polufinalima Rolan Garosa

S. R.

08. 06. 2024. u 08:00

DEBITANSKI nastupi u finalu Rolan Garosa za Karlosa Alkraza i Aleksandra Zvereva. Španac je posle preokreta savladao Janika Sinera u polufinalu grend slema u Parizu (3:2), a sličan put prešao je Nemac koji je bio bolji Kaspera Ruda (3:1).

ДЕБИ ФИНАЛА ЗА АЛКРАЗА И ЗВЕРЕВА: Шпанац прекренуо против Синера, Немац исто учинио против Руда у полуфиналима Ролан Гароса

FOTO: Tanjug/AP

Susret Alkraza i Sinera nije obilovao spektakularnim tenisom koji se očekivao. Čitav tok megdana protekao je u serijama. Furiozni Italijan lako je stigao do prvog čina.

Međutim, novi „broj jedan“ od ponedeljka u naredna dva seta je „nestao“ i dozvolio Špancu da dođe do vođstva. U četvrtom delu igra obojice bila je konstatnija, Janik je uspeo da obezbedi odlučujući set. Na kraju, presudio mu kraći pad koncentracije u drugom gemu petog, jer je Karlos tada stekao presudnu prednost.

- Mučili smo se obojica. Imao sam grčeve, kao i Janik u trećem setu. Naučio sam iz prošlogodišnjeg meča protiv Đokovića, da u takvim situacijam morate da nastavite da se borite, ili će vam pobeda pobeći. Morate da pokušate da odigrate kraće poene. Ovo je najteži koji sam igrao, sličan kao što smo imali Janik i ja na Ju-Es openu. Nadam se da ću igrati još mnogo mečeva poput ovoga. – bili su utisci Alkaraza.

Španac će u finalu za drugo mesto na ATP listi igrati protiv Zvereva. Nemac je izgubio prvi set, ali zatim zagospodario terenom i sigurnom igrom vezao tri uzastopna seta za tek drugo grend slem finale u karijeri.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Kako se raj na zemlji PRETVORIO U PRAVI PAKAO