ZVEREV IZLAZI NA MEGDAN ALKARAZU: Nemac napravio veliki preokret za finale Rolan Garosa

Часлав Вуковић
Časlav Vuković

07. 06. 2024. u 22:09

NEMAČKI teniser Aleksandar Zverev plasirao se u finale Rolan Garosa, pošto je pobedio Kaspera Ruda sa 2:6, 6:2, 6:4, 6:2.

ЗВЕРЕВ ИЗЛАЗИ НА МЕГДАН АЛКАРАЗУ: Немац направио велики преокрет за финале Ролан Гароса

FOTO: Tanjug/AP

Konačno je četvrti reket planete uspeo da uradi ono što mu je izmaklo u prethodna tri pokušaja. Ovo mu je bilo četvrto polufinale pariskog grend slema i napokon je uspeo da dođe do meča za trofej.

Zanimljivo, ova dvojica igrača su u istoj fazi turnira igrali i prošle godine samo što je tada Norvežanin trijumfovao sa ubedljivih 3:0 (6:3, 6:4, 6:0), a potom je poražen od Novaka Đokovića.

Što se ovog meča tiče, idealno ga je počeo sedmi na svetu. U prvom setu je napravio dva brejka i došao je do vođstva. Ipak, od tog trenutka na terenu je postojao samo Nemac.

Dominirao je Zverev u prethodna tri seta, posebno u drugom i četvrtom. On je do kraja meča rivalu prepustio samo osam gemova. Ovaj duel trajao dva sata i 40 minuta.

Momak iz Hamurga je na ovaj način postao prvi Nemac koji se plasirao u finale Rolan Garosa. Njemu će ovo ujedno biti drugi meč za trofej na najvećim turnirima. Prethodno je 2020. godine izgubio na Ju-Es openu od Dominika Tima sa 3:2 u meču u kome je vodio sa 0:2.

Finale između Alkaraza i Zvereva na programu je u nedelju. U subotu će teniserke igrati za trofej za koji će se boriti Iga Švjontek i Jasmin Paolini.

BONUS VIDEO: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

SITUACIJA JE ŠOKANTNA, NISAM TO OČEKIVAO: Čuveni teniser zabrinut zbog Janika Sinera