ŠTA OVO BI?! Finale Rolan Garosa završeno posle sat vremena!

Novosti online

08. 06. 2024. u 16:27

Senzacija se u sportu desi kada autsajder savlada favorita. Ali, ono kako se Rolan Garos 2024. završio - senzacija je sama za sebe.

ШТА ОВО БИ?! Финале Ролан Гароса завршено после сат времена!

FOTO: Tanjug/AP

Naime, svega sat vremena, ili, tačnije, 69 minuta od početka finala u ženskoj konkurenciji, borba za trofej je okončana.

A i kako bi se drugačije završila kada tenis igra sada već trostruka uzastopna šampionka, trenutno najbolja igračica na planeti, Iga Svojntek?

Ona je sa 6:2, 6:1 u finalu deklasirala 15. igračicu sveta, Jamin Piolini i četvrti put osvojila Otvoreno prvenstvo Franuske u tenisu.

Italijanka, koji je prethodno s turnira izbacila senzacionalnu Ruskinju Miru Andrejevu, koja je i sama priredila senzaciju, pobedivši drugu sa VTA liste, i "viđenu finalistkinju", Arinu Sabalenku - nije imala šta da traži na terenu protiv Svojntekove.

Poljakinja je zgromila Italijanku u borbi za trofej, a da se nije pošteno ni oznojila.

Zapravo, čini se to poslednji put doživela na terenu Rolan Garosa u drugom kolu, kada je u megdanu sa mladom teniskom mamom, Naomi Osaka, morala da spasava i meč loptu, pre nego što je pobedila sa 7:6(1), 1:6, 7:5. Porđenja radi, taj meč je trajao tri puta duže nego finale...

Od tog iskušenja, Svjontekova je pobedila Buzkovu (6:4, 6:2), deklasirala i Potapovu (6:0, 6:0!) i Vondruosvu (6:0, 6:2), potom pobedila i Koko Gof (6:2, 6:4) i, još lakše, Paolinijevu u finalu.

 

---

Ako vas tenis zanima, a naročito šta u njemu radi Novak Đokovićpratite sve o tome na sportskim stranicama "Novosti". Na sasvim ste dobrom mestu.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

HTEO SAM DA VEŽEM PERTLU...: Milan Marić ispričao anegdotu iz perioda kada je imao 30 kilograma viška