ŠOK ZA ŠOKOM: Novak Đoković ne može da veruje šta mu se sve dešava

Novosti online

09. 06. 2024. u 20:02

Novak Đoković je na antologijski način prošao u četvrtfinale Rolan Garosa, ali je dan kasnije morao da se povuče sa tog grend slem turnira. To sada ima i posledice na više nivoa.

ШОК ЗА ШОКОМ: Новак Ђоковић не може да верује шта му се све дешава

FOTO: Tanjug/AP

Podsetimo, Đoković je u neverovatnom meču u pet setova pobdio Serundola ali je tom prilikom doživeo povredu.

Nadali su se istinski ljubitelji tenisa, a naročito Noletovi navijači, da će on moći da u sredu igra protiv dvostrukog uzastopnog finaliste Otvorenog prvenstva Francuske u tenisu, Kaspera Ruda, ali...

Novak Đoković je odlučio da se povuče sa Rolan Garosa zbog ozbiljne povrede kolena, a time je automatski prepustio i prvo mesto na ATP listi.

Ali, nije se desilo samo to.

Novi svetski broj 1, od ovog ponedeljka, postje Janik Siner, koji je za taj podatak saznao je čim se Nole povukao, i bez obzira na sopstveni učinak (izgubio je potom u polufinalu od Karlosa Alkaraza).

A nakon što je Italijan, ovim nesrećnim spletom okolnosti po srpskog asa, na predstojećoj ATP listi postao 29. "broj 1" otkako je ovakvo rangiranje uvedeno sada već davne 1973. godine, dogodilo se i da je 

Đoković pao na treće mesto ATP liste!

Najgori scenario desio se po Noleta.

Karlos Alkaraz je osvojio Rolan Garos, pa je Španac dogurati do 8.580 bodova, čime je i on prestigao Novaka, koji je zastao na 8.360. Siner je prvi sa 9.525.

Četvrti je finalista pariskog grend slema, Aleksander Zverev sa 6.885 bodova, a slede Rusi Danil Medvedev (6.485) i Andrej Rubljov (4.710), te ostatak konkurencije.

---

Ako vas zanima Novak Đoković, a i sve ostalo vezano za tenis, pratite vesti o tome na sportskim stranicama portala "Novosti".

Na sasvim ste dobrom mestu.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVA SITUACIJA NA EURO 2024: Dušan Tadić nije bio na treningu Srbije dan posle meča sa Engleskom, evo i zašto