KAKO JE KARLOS ALKARAZ OSVOJIO SVOJ PARISKI PRVENAC: "Spasli su me tim i porodica!"

Osvojio je Karlos Alkaraz svoj prvi Rolan Garos, ukupno treći grend slem u 21. godini života, pobedom nad Aleksandrom Zverevom 6:3, 2:6, 5:7, 6:1, 6:2 i pružio se od sreće koliko je dug na šljaku pred 15.000 posmatrača, na konačno popunjenom "Šatrijeu".

КАКО ЈЕ КАРЛОС АЛКАРАЗ ОСВОЈИО СВОЈ ПАРИСКИ ПРВЕНАЦ: Спасли су ме тим и породица!

FOTO: Tanjug/AP

Ujedno se ovom pobedom popeo na 2. mesto ATP liste, dok je naš Novak Đoković sišao na treće.

- Moram da se zahvalim mom timu, ovo je bilo neverovatno. Imali smo poslednjih meseci problema s povredama, bilo je pitanje da li ću doći na Rolan Garos, ali svi su bili uz mene. Pomogli su da postanem bolji igrač. Hoću da kažem i nešto o mojoj porodici. Ponosan sam što su moja majka, otac, brat bili tu – kipile su emocije iz Španca.

Bilo je ovo finale za pamćenje, s mnoštvom fantastičnih poteza na obe strane, koje je potrajalo 4 sata i 18 minuta. Više brejkova u 1. setu osvojio je mladi Španac. Ali, nije se dao Nemac ruskog porekla. Kad ću ako neću sad – bila je njegova deviza, imajući u vidu da još nije podigao grend slem trofej.

- Bliži sam uspehu, ali ne sada. Nadam se da ću jednom zajedno s vama slaviti ovde - izjavio je tim povodom posle meča.

U 3. setu, Karlos je vodio sa 5:2 i servirao, bio na dva poena od seta, ali je Saša još jednom izvukao maskimum iz sebe i vratio neizvesnost na šljaku "Šatrijea", na radost mnogobrojne publike koja je priželjkivala što žešći dvoboj. I dobila ga je! Nanizao je Zverev čak pet gemova.

U 4. setu, Španac je maksimalno dominirao. U jednom trenutku je zatražio i medicinsku pomoć. Tri ogromne greške Zvereva dale su u 5. setu Karlosu brejk za vo|stvo od 2:1, koji Nemac u egzibicionoj igri umalo nije odmah vratio. U svakom gemu bilo je napeto. Alakraz se ipak odvojio i slavio.

Detalj sa ceremonije dodele pehara na Rolan Garosu 2024 / Foto: Goran Čvorović

Bilo je ovo prvo finale bez Đokovića, Nadala ili Federera u poslednjih 20 godina, još od daleke 2004! Na društvenim mrežama vi|en je snimak Novaka Đokovića kako, kao rekovalescent, na aerodromu u Lionu, preko TV gleda finale. Povreda u osmini finala ga je omela da možda bude na šljaci "Šatrijea" u tom trenutku.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

TURIZAM KAO FAKTOR MIRA: Obrazovno i duhovno iskustvo koje širi um