KRAJ ĐOKOVIĆEVE VLADAVINE: Novak predao krunu Italijanu

Novosti online

10. 06. 2024. u 08:13

Najbolji teniser u istoriji Novak Đoković više i zvanično nije najbolji teniser planete na trenutnoj ATP listi.

КРАЈ ЂОКОВИЋЕВЕ ВЛАДАВИНЕ: Новак предао круну Италијану

Tanjug/AP

Novak Đoković je od ovog ponedeljka treći na ATP listi, na kojoj je i zvanično po prvi put na tom mestu krunisan jedan italijanski igrač.

Janik Siner nije uspeo da se domogne titule na Rolan Garosu, ali jeste osvojio dovoljno bodova da se domogne prvog mesta na kom sada ima 9.525 bodova.

Iza njega je Karlos Alkaraz koji je zaradio 1.280 bodova i sada ih ima ukupno 8.580 na drugom mestu, dok je Novak treći jer je izgubio 1.600 bodova u Parizu.

Prošle godine je osvojio titulu, sada je stigao do četvrtfinala gde je morao da preda zbog povrede kolena.

FOTO: Tanjug/AP

Pokazao je naznake dobre igre kakve nismo videli čitave godine do Pariza, žalio se na podlogu i njegove žalbe kod organizatora nisu urodile plodom.

Meniskus kolena je stradao, Novak je ostao bez šanse da brani trofej osvojen prošle godine i zato je posle skoro deset meseci opet pao na drugo mesto.

Prošle godine je Novak u jednom periodu bio i peti teniser planete, ali su mu tri osvojena grend slema tokom 2023. vratila oreol najboljeg.

Ove godine do sada nije osvojio nijednu titulu i stigao je samo do tri polufinala, u Australiji, Monte Karlu i Ženevi. Siner je, s druge strane, odigrao najboljih desetak meseci u karijeri.

Pobeđivao je Đokovića u više navrata, eliminisao ga je u polufinalu Dejvis kupa i Australijan opena, uzeo titulu u Melburnu, osvojio Dejvis kup, a ove godine pored Australije osvajao titule u Roterdamu i Majamiju, često delujući nepobedivo.

Na Rolan Garosu završenom u nedelju izgubio je od Karlosa Alkaraza, kasnijeg šampiona, u pet setova. Alkaraz je tom pobedom i trijumfom nad Aleksandrom Zverevim uspeo da se popne do druge pozicije, a i sam je već bio na prvom mestu ATP liste pre Sinera.

BONUS VIDEO "ĐOKOVIĆ MOŽE DA IGRA JOŠ 2-3 GODINE": Goran Ivanišević o Novaku i budućim planovima

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (3)

RONALDOVA ŽENA NIKAD IZAZOVNIJA: Lepa Georgina mamila uzdahe na Evropskom prvenstvu (FOTO)