KAKAV SUNOVRAT! Novak Đoković tek na desetom mestu

Novosti online

10. 06. 2024. u 09:18

Prvi put u svojoj dosadašnjoj teniskoj karijeri mladi Italijan Janik Siner zauzima prvo mesto na listi najboljih tenisera sveta sa 9.525 bodova, a do navedenog ostvarenja stigao je plasmanom u polufinale ovogodišnjeg Rolan Garosa gde je poražen od Španca Karlosa Alkaraza rezultatom 3:2 (6:3, 2:6, 5:7, 6:1, 6:2).

КАКАВ СУНОВРАТ! Новак Ђоковић тек на десетом месту

FOTO: Tanjug/AP

Povreda je sprečila Novaka Đokovića da odbrani titulu na Rolan Garosu, a operacija je rezultirala gubitkom od 1.600 bodova. Kao rezultat toga, Đoković se sada nalazi na trećem mestu ATP liste sa 8.360 bodova. 

U aktuelnoj ATP trci za bodove ove sezone, u kojoj se računaju bodovi osvojeni samo ove sezone, Novak se nalazi čak na 10. mestu sa samo 1.860 poena, što je posledica manjeg broja odigranih mečeva ove godine.

Ipak, osvojio je polufinale Australijan opena i mastersa u Monte Karlu, kao i četvrtfinale Rolan Garosa, dok je rano takmičenje završio u Indijan Velsu, Rimu i Ženevi. S obzirom na to da se očekuje da propusti i Vimbldon zbog povrede, moguće je da će ispasti iz deset najboljih.

Na drugoj poziciji u ATP trci nalazi se Aleksandar Zverev sa 4.385 bodova, dok je šampion Rolan Garosa Karlos Alkaraz tek na trećem mestu sa 3.900 poena.

Slede Norvežanin Kasper Rud sa 3.435, Rus Danil Medvedev sa 3.150 poena, Grk Stefanos Cicipas sa 2.465, Aleks de Minor iz Australije sa 2.255, još jedan Rus Andrej Rubljov sa 2.220, i deveti je Bugarin Grigor Dimitrov sa 2.075 bodova.

BONUS VIDEO "ĐOKOVIĆ MOŽE DA IGRA JOŠ 2-3 GODINE": Goran Ivanišević o Novaku i budućim planovima

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (3)

SRBI PEVALI, A ONDA... Onda su naišli Danci i desilo se - ovo! (VIDEO)