DOBAR POČETAK SEZONE NA TRAVI: Međedović posle preokreta pobedio na startu Štutgarta

Часлав Вуковић
Časlav Vuković

10. 06. 2024. u 19:11

DOŠAO je period teniske sezone koji se igra na travi, kao priprema za Vimbldon. Hamad Međedović je dobro startovao u Štutgartu.

ДОБАР ПОЧЕТАК СЕЗОНЕ НА ТРАВИ: Међедовић после преокрета победио на старту Штутгарта

FOTO: Profimedia

Trenutno 131. igrač planete je u prvom kolu pobedio Mađara Fabijana Marošana sa 6:7(3), 6:1, 6:4.

Prvi set je rešen u taj-brejku, a dobio ga je 42. na ATP listi. On je mogao i ranije da povede, ali u desetom gemu nije iskoristio dve set lopte. Ipak, dobro je odigrao 13. gem i to mu je omogućilo da stigne na korak do trijumfa.

Gubitak seta kao da je trgao Međedovića. Spasao je na startu drugog segmenta dve brejk lopte, a onda počeo da igra maestralno, što pokazuje i rezultat ovog dela meča - 6:1.

Momak iz Novog Pazara je i u trećem setu bio bolji igrač i jedan brejk koji je napravio u sedmom gemu bio mu je dovoljan da dođe do trijumfa u meču koji je trajao sat i 47 minuta. Treba pomenuti da se suočio sa nove dve brejk prilike u 10. gemu kada je servirao za pobedu, no tada je servis priskočio u pomoć, što je bio znak da je Marošan poražen.

Poznato je koliko je servis na travi jako oružje, a upravo je taj udarac veoma kvalitetan u igri našeg tenisera. On je to i pokazao pošto je meč okončao sa 25 asova.

Međedović će u drugom kolu igrati protiv trećeg nosioca, Kazahstanca Aleksandra Bublika.

BONUS VIDEO: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura