LOLA RADIVOJEVIĆ: "Iz Srbije u svet, Kuršumlija je naš teniski lek"

Novosti online

10. 06. 2024. u 21:47

USPONI i padovi sastavi su deo sporta i karijernog puta svakog sportiste. Najteži deo priče uvek su povrede i zdravstvene prirode kada je sportista primoran na takmičarske pauze i neizvesnost koju sa sobom nosi svaka vrsta povrede. Veliki šampioni pokazali su da su najjači kadaje najteže i da se nakon svih takvih vrsta pauza vraćaju hrabriji, uspešniji i bolji nego ikada pre.

ЛОЛА РАДИВОЈЕВИЋ: Из Србије у свет, Куршумлија је наш тениски лек

G.Šljivić

Mlada šampionka srpskog tenisa, 19–godišnja Lola Radivojević nizala je titule i krčila profi gore, odigrala fantastične mečeve za Bili Džin King kup selekciju Srbije i kada je uhvatila zalet koji je vodi ka VTA takmičenjima povrede i kroz njih pauze učinile su svoje. Sportski lek je našla u blizini rodnog kraja, u Kuršumlijskoj banji, iz koje je za samo tri nedelje spustila rang za 200 mesta i od 10. juna nalaziće se na 262. mestu WTA liste.

- Povrede, virusi, sve je se miksalo mesecima, pokušavala sam da igram, ali bi svaka naredna pauza bila teža i duža. Pre meseci po dana otišla sam u Kuršumlijsku banju gde se od aprila ove godine održavaju ITF profi turniri, takmičenja na kojima je svako od nas počinjao i krenuo u borbu ka onim velikim. U sjajnim uslovima za rad pripremila sam se i otišla na turnir za koji nisam očekivala da će doneti nešto veliko, ali ispostavilo se da je takmičenje u Zagrebu bio pun pogodak i vetar u leđa. Odigrala sam finale nagradnog fonda 60.000 dolara, a zatim se vratila u Kuršumlijsku banju gde sam osvojila titulu (ITF profi nagradni fond 25.000 dolara) koja mi znači novo samopouzdanje i veru da je ispred mene novo poglavlje u karijeri – objašnjava Lola Radivojević.

Odmah po završetku finala u Kuršumliji Lola je krenula na put u Sloveniju gde je stigla do polufinala takmičenja vrednog 40.000 dolara.

- Nizala sam tri turnira za redom, na poslednjem je ponestalo malo snage, u polufinalu, ali zadovoljna sam, vratila sam se na 20 mesta od mog dosadašnjeg najboljeg ranga. Ponovo ću put Kuršumlijske banje da napunim baterije. U predivnoj oazi naše lepe zemlje Srbije, nedaleko od mog rodnog mesta Blace, ja sam pronašla novu snagu i inspiraciju sa kojom krećem u osvajanje sveta i neću se zaustaviti dok to ne ostvarim" – istakla je srpska reprezentativka.

U Kuršumlijskoj banji ove godine u organizaciji kluba T-Line biće odigrana 45 turnira, 18 muških i 27 ženska na terenima hotela „Planinka" i ugostiti preko 2500 profesionalnih tenisera i teniserki iz 50 zemalja. Do sada je u sezoni 2024. u središnjem delu južne Srbije, u ljusci netaknute prirode i na izvoru jedne od najvalitetnijih voda sveta odigrano osam muških i isto toliko ženskih turnira. Naslove šampiona poneo je veliki broj predstavnika Srbije kako u singlu tako i dublu, među kojima i na upravo završenom turniru gde je u singlu trijumfovala Nina Stojanović koja je bila 81. teniserka sveta, igrala za Srbiju na Olimpijskim igrama u Tokiju kada je povreda odvojila od terena.

 - Kuršumlijska banja je naš teniski lek. Mene je trijumf na terenima T-Line vratio u teniski život, verujem da će isto osećati i moja koleginica Nina nakon osvajanja ovog trofeja i da ćemo uskoro igrati najveća takmičenja širom sveta. Iz Srbije u svetsku orbitu otišao je najbolji teniser planete u istoriji naš Novak Đoković. U Beogradu je 2003. Nadal odigrao jedan od njegovih prvih čelendžer turnira u karijeri, juniorski turnir takođe kod nas osvojio je pre sedam godina aktuelni šampion Australian Opena Italijan Janik Siner. Iz Srbije u svet to je moja krilatica – zaključila je Radivojevićeva.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura