"ŽELEO BIH DA BUDEM KAO VELIKA TROJKA": Alkaraz potpuno iskren (VIDEO)

Novosti online

12. 06. 2024. u 07:38

Sjajan trijumf na Rolan Garosu, u arhivi već ima tri grend slem titule, i to na različitim podlogama, to samo podgreva ambicije mladog Španca Karlos Alkaraza.

ЖЕЛЕО БИХ ДА БУДЕМ КАО ВЕЛИКА ТРОЈКА: Алкараз потпуно искрен (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Njegov tenis nije uvek bio najspektakularniji, ali njegova borbenost i u najtežim momentima daje mu pravo na maksimalne želje. Alkaraz je i u polufinalu i u finalu gubio sa 2:1 u setovima, ali je stizao do cilja.

– Želim da nastavim da napredujem i stignem tamo gde su stigli Đoković, Nadal i Federer. Oni najveći, genijalci, oni koji su nastavili da napreduju i sa 37 ili 38 godina. Biti na vrhu 16 ili 17 godina, boriti se za najveće titule sezonu sa sezonom, boriti se sa pritiskom, povredama, zaista je neverovatno i veoma mali broj to može – rekao je Alkaraz.

Ne krije ni da misli da može da bude na njihovom nivou i da je spreman za takav izazov.

– Verujem da će mi moja psihološka snaga i glava dozvoliti da u budućnosti nastavimo u istom ritmu - rekao je Alkaraz.

– Prošle godine nisam položio ispit, ali sam naučio lekciju i dobro uradio domaći zadatak. Nastavljam da napredujem iz godine u godinu i mislim da sam sada još bolji - rekao je Alkaraz.

Karlosa Alkaraza sada čeka odbrana dva trofeja u Londonu – na Kvinsu i Vimbldonu – pa povratak u Pariz, ali u olimpijskim bojama.

– Igre su svake četvrte godine i to je specijalan trenutak, jer ne igraš samo za sebe nego i za domovinu. Ako bih morao da biram, izabrao bih da osvojim zlatnu medalju - rekao je Alkaraz.

BONUS VIDEO "ĐOKOVIĆ MOŽE DA IGRA JOŠ 2-3 GODINE": Goran Ivanišević o Novaku i budućim planovima

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVA SITUACIJA NA EURO 2024: Dušan Tadić nije bio na treningu Srbije dan posle meča sa Engleskom, evo i zašto