GENERALNA PROBA: Novak Đoković zaigrao protiv Janika Sinera na Vimbldonu, nije dobro prošao

Novosti online

27. 06. 2024. u 15:59 >> 16:08

NOVAK Đoković se nalazi u Londonu i trudi se da spreman dočeka Vimbldon. Ovog četvrtka će, po svoj prilici, da donese konačnu odluku na tu temu, upravo posle kontrolnog meča koji je odigrao.

ГЕНЕРАЛНА ПРОБА: Новак Ђоковић заиграо против Јаника Синера на Вимблдону, није добро прошао

FOTO: Tanjug/AP

Naime, Nole je za ovaj dan "rezervisao" sat vremena treninga sa Janikom Sinerom.

Čovek koji je sedam puta osvajao pomenuti grend slem rešio je da vidi kako će se koleno koje je operisano ponašati prilikom odmeravanja snaga sa Italijanom, trenutno najbolje rangiranim teniserom sveta.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Sa steznikom oko kolena, Nole je i izašao na megdan Sineru...

Novak Đoković tokom treninga sa Janikom Sinerom na Vimbldonu / X / ManuSanchezGom

... a kontrolnom meču prethodio je srdačan i prilično nasmejan susret sa Karlosom Alkarazom na Centralnom terenu, istom onom na kome je Španac prošle godine jedini uspeo da u grend slem finalu pobedi Novaka.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

A potom, na teren su izašli Srbin i Italijan.

I, kako javlja Manuel Sančez, dopisnik španske novinske agencije EFE, Siner je dobio set protiv Novaka Đokovića sa 6:3, uz "varvarske servise, na koje nije izgubio više od pet poena".

"Meč" je prekinut posle tri odigrana gema u drugom setu, a u tom trenutku Nole je vodio uz brejk sa 2:1.

Sam "poraz" nije strašan, jer ko je uopšte i mogao da očekuje da će tri nedelje posle operacije srpski as da igra protiv lidera ATP trke, ali je jako važno ono što će sad odlučiti najbolji svih vremena. Da li je ono što je prikazao, a pre svega što je osetio dok se nadmetao sa Sinerom, "dovoljno dobro za takmičarski nastup na Vimbldonu", ili je za povratak još prerano? Odluka će biti doneta jako, jako brzo, jer je žreb "vidovdanski" - u petak, 28. juna, a do tada Novak mora da obavesti organizatore igra li ili ne na londonskom grend slemu.

Podsetimo, "Gazeta" je u sredu pisala da je američki teniser Tejlor Fric ubeđen da bi Nole mogao da zaigra na vimbldonskom turniru, jer je i on sam (Amerikanac) oko 20 dana posle slične operacije uspeo da igra tenis, "a sada će Novak imati i dodatnih sedam dana".

"U najkraćem: svi putevi vode ka tome da će Srbin igrati na Vimbldonu. Konačnu odluku 'doneće' Siner", ukazuje ugledni italijanski list na meč koji je upravo u toku.

Đoković i Siner, dosadašnji mečevi + prvi trening duel Novaka

Srpski as je momka iz San Kandida pobeđivao na poslednja dva nastupa na Vimbldonu. Najpre je to uradio 2022. godine u četvrtfinalu, a prošle u polufinalu.

Vredi istaći da je Nole u utorak odigrao set protiv Frensisa Tijafoa i dobio ga je u taj-brejku sa rezultatom 7:5.

Podsetimo, Đoković je meniskus kolena povredio tokom meča osmine finala na Rolan Garosu. Zbog toga je bio prinuđen da se povuče sa pariskog grend slema.

Kada je žreb za Vimbldon?

Žreb za Vimbldon biće održan u petak, 28. juna, u 11 sati po našem, srednjoevropskom vremenu.

Ako vas zanima Novak Đoković, a i sve ostalo vezano za tenis, pratite vesti o tome na sportskim stranicama portala "Novosti".

Na sasvim ste dobrom mestu.

BONUS VIDEO: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Kako se raj na zemlji PRETVORIO U PRAVI PAKAO