ŠTA SE OVO DEŠAVA?! Novak Đoković gleda i ne veruje: Bi-Bi-Si je objavio ovaj članak o Noletu!

Александар Илић
Aleksandar Ilić

30. 06. 2024. u 18:20

NAJPRIZNATIJI engleski medij "Bi-Bi-Si" (BBC), britanski javni servis, objavio je na svom sajtu "pet vimbldonskih priča na koje treba obratiti pažnju", a jedna od njih je i ona o srpskom teniseru Novaku Đokoviću. Nisu baš Englezi poznati po hvalospevima na Noletov račun, ali...

ШТА СЕ ОВО ДЕШАВА?! Новак Ђоковић гледа и не верује: Би-Би-Си је објавио овај чланак о Нолету!

Foto: Profimedia

U tekstu autora Džonatana Jurejka pored imena Novaka Đokovića stoji krajnje zanimljiv naslov: "Super-čovek - Đoković spreman da prkosi očekivanjima".

O Noletu su ovako govorili: 

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

- Prkositi svim očekivanjima i dokazati da skeptici nisu u pravu, gorivo je koje pokreće Novaka Đokovića.

Dolazak iz ogromnog deficita da bi prestigao i Rodžera Federera i Rafaela Nadala u pogledu ukupnih grend slem pobeda je najbolji primer.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Drugo je način na koji se 24-struki veliki šampion borio sa fizičkim problemima da bi ostvario neke od svojih najvećih uspeha. Osvajanje rekordne, osme titule na Vimbldonu, nakon operacije povrede kolena 5. juna, verovatno bi bio njegov najveći podvig - piše "Bi-Bi-Si".

Prisećaju se u britanskom javnom medijskom servisu i izjava Karlosa Alkaraza, te smatraju da Novaka nikada ne možete isključiti iz trke za tron.

- 'Nisam došao da igram nekoliko kola. Stvarno želim da idem na titulu. Ne vidim da se suzdržavam'. Podrazumeva se da nikada ne možete isključiti Đokovića, koga je branilac titule Alkaraz opisao kao 'super-čoveka'. Ali, s obzirom na Đokovićevu nedavnu operaciju, 21-godišnji Španac bi morao da se smatra favoritom za titulu.

Nedavno krunisani svetski broj jedan Janik Siner, polufinalista prošle godine, ne zaostaje mnogo, uvećavajući svoje šanse titulom osvojenom u Haleu kao svojevrsnom zagrevanju - dodaju.

Pišući u superlativu o Novaku,  iako se, objektivno, posmatra neverovatnost same činjenice da je pre oko tri nedelje operisao koleno, a sada igra tenis, Bi-Bi-Si je otišao najdalje u hvalospevima na Đokovićev račun u poslednje vreme.

Posle "raspinjanja" (kao i u većini "zapadne" štampe) tokom australijske sage, Srbin, koji je Englezima "trn u oku" izgleda još otkako je kao klinac odbio njihovo državljanstvo - sada je i njih naterao da kažu:

"Prkosi svim očekivanjima i dokazuje da skeptici nisu u pravu".

Uspeo je čak da natera i druge (Bi-Bi-Si) da prkose očekivanjima.

Ako vas zanima Novak Đoković, a i sve ostalo vezano za tenis, pratite vesti o tome na sportskim stranicama portala "Novosti".

Na sasvim ste dobrom mestu.

BONUS VIDEO: Pečat najboljeg - Koje rekorde sada juri Novak Đoković?

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TEHNOLOŠKA REVOLUCIJA U MEDICINI ali u ovome je ključ