NIKO GA NE ZNA KAO ON! "Vimbldon je velika kocka za Novaka Đokovića"

Novosti online

01. 07. 2024. u 17:48

NOVAK Đoković je najveće uspehe u karijeri ostvario sa Marijanom Vajdom, uspeo je i Goran Ivanišević da se upiše u anale svetskog tenisa kao čovek koji je pisao istoriju sa Srbinom, ali dva imena zauzimaju posebno mesto kod najvećeg svih vremena.

НИКО ГА НЕ ЗНА КАО ОН! Вимблдон је велика коцка за Новака Ђоковића

FOTO: Tanjug/AP

Reč je o Jeleni Genčić sa kojom je sve krenulo i Nikoli Piliću u čiju akademiju je otišao Đoković još kao klinac. Niki kako ga Novak zove je izbrusio, sada teniskog GOATA, pa je najbolji sagovornik o tome koliko Srbin može na Vimbldonu.

- Ovo je velika kocka za Novaka sa njegovog ugla gledišta. Sa 37 godina hoćeš da igraš na najvećem turniru na svetu, sa tek operisanim kolenom. Ono se izgleda oporavilo, ali samo Đoković zna koliko. Ono što je problem je što Novak nema puno treninga na travi, generalno nema puno treninga posle oporavka od operacije, a o mečevima da ni ne govorimo. Potrebno je 10-14 dana da se uđe u trenažni ritam potreban za ovakav turnir. Međutim, Noletova odluka je dobra jer će samo na mečevima moći da napreduje. On mora odigrati nekoliko mečeva pre Olimpijskih igara. Zato verujem da je dobro promislio pre nego što je odlučio da igra Vimbldon - rekao je Pilić za Republiku.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Foto: N.Paraušić

 

Proslavljeni stručnjak ipak smatra da je dobro što Nole igra i hvata ritam za Olimpijske igre. 

- Novaku je sada najbitnije da bude na terenu. Da igra, ali ne sme da preteruje kako bi mu se rizik isplatio. On mora da bude u punom ritmu kako bi se vratio na željeni nivo igre i rezultata. Zato je važno da bude na terenu i da pobedi prvi meč. Verujem da je dobro proučio Koprivu. Ako dobije taj meč, u drugom će biti 50 odsto jači. I tako redom. Kako turnir bude odmicao, bože zdravlja, Novak će ponovo postati onaj pravi. A kada je tako, onda mu je samo nebo granica. Sigurno želi da ostavi dobar utisak na Vimbldonu. Brani finale, pun bodova, ali, ko zna, možda sledeće godine ne bude ni igrao. Tada će ipak imati punih 38 godina. Zato Novak živi sada, u ovom trenutku i sada želi sve - zaključio je Pilić.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPROBAJTE IKEA KREATIV: Uz pomoć veštačke inteligencije i 3D tehnologije kreirajte svoj idealni životni prostor