SENZACIJA: Evo protiv koga Novak Đoković igra na Vimbldonu!

Novosti online

02. 07. 2024. u 19:13

Novak Đoković je najpre u utorak ostvario trijumf u prvom takmičarskom meču od operacije kolena, a onda saznao ko mu je naredni vimbldonski suparnik.

СЕНЗАЦИЈА: Ево против кога Новак Ђоковић игра на Вимблдону!

FOTO: Profimedia

Podsetimo, Đoković je u emotivnom nastupu savladao Vita Koprivu i prošao u drugo kolo Vimbldona.


A dok je Nole završavao svoj meč, vodila se interesantna borba u duelu u kome je sa jedne strane mreže bio 277. igrač sveta, Džejkob Firnli (na fotografiji), Britanac koji je dobio specijalnu pozivnicu organizatora, a sa druge favorit u tom megdanu, Španac Alehandro Moro Kanas, 188. sa ATP liste.

Na kraju - desila se, na oduševljenje domaće publike, senzacija.

Firnli, 22-godišnjak iz Edinburga, koji ne samo da je anoniman za većinu ljubitelja tenisa, već čak ni na sajtu Asocijacije teniskih profesionalaca (ATP) ne postoji njegova biografija, pobedio je Kanasa.

Škot je trijumfovao u tri seta, a konačan rezultat je, posle drame u taj-brejku (pet neiskorišćenih meč lopti i dve neiskorišćene set lopte) glasio 7:6, 6:4, 7:6(12).

A Džejkob Firnli je ove sezone dobio samo jedan jedini ATP meč. Ovaj na Vimbldonu. 

Prethodno je, od Nove godine, učestvovao na ITF turnirima u Eš-sur-Alzetu u Luksemburugu, pa u Lafborou u Britaniji, da bi sam sebe "ugurao" na Vimbldon osvojivši nedavni, junski čelendžer u Notingemu (ostvarivši i jednu Top 100 pobedu, nad 96-plasiranom Kinezom Šangom).

Potom je ostvario prvi ATP nastup u karijeri, u Istbornu (izgubio od 139. tenisera sveta, sunarodnika Bilija Herisa u dva seta), a onda... onda je stigao na najpoznatijih turnir na svetu.

I, iako je tu zaigrao zbog specijalne pozivnice, sada je stekao pravo da igra protiv najboljeg svih vremena.

Novak Đoković i Džejkob Firnli igraju u četvrtak, a tačan termin početka meča organizatori Vimbldona još nisu obelodanili.

 

Pratite i Noleta, i sve o tenisu na sportskim stranicama portala "Novosti". Na sasvim ste dobrom mestu.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Otkrijte RAJ na plažama Marsa Matruh: Egipatska oaza na obali Sredozemnog mora!