PETRA MARTIĆ SLAVILA POSLE PREOKRETA NA VIMBLDONU: Čeka je duel sa najboljom teniserkom sveta

Novosti online

02. 07. 2024. u 22:02

Hrvatska teniserka, Petra Martić pobedila je u prvom kolu Vimbldona Britanku Frančesku Džons posle velikog preokreta rezultatom 2:1 po setovima 3:6, 6:1, 6:2.

ПЕТРА МАРТИЋ СЛАВИЛА ПОСЛЕ ПРЕОКРЕТА НА ВИМБЛДОНУ: Чека је дуел са најбољом тенисерком света

Foto: Profimedia

Martićeva je ove sezone imala mnogo ozbiljnijih problema sa ramenom, što je ostavilo traga na njenim rezultatima. Na poslednjih šest turnira ostvarila je samo jednu pobedu i u London došla tek kao 85. teniserka na VTA rang listi.

Мартић је лоше почела меч, направила је серију неизнуђених грешака у другом гему и дозволила противници да јој лако одузме сервис.

Foto: Profimedia

Vratila se u igru u petom gemu kada je Britanku uzvratila brejkom, ali jednostavno nije bila u pravom ritmu u tom prvom delu i to je rezultiralo još jednim izgubljenim servisom, a time i setom.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Međutim, u nastavku kao da se na terenu pojavila drugačija Petra, sigurnija na svoj servis i agresivnija na servis svoje protivnice. Uz dva brejka brzo je pobegla na 5:0 i lako osvojila set odluke, a u njemu je nastavila da trči istom brzinom.

Uzela je još dva puta servis i brzo zaključila posao, a deveti put u karijeri preskočila je prvu prepreku na londonskoj travi.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

U drugom kolu čeka najteži mogući izazov, okršaj protiv najbolje teniserke sveta Ige Švjontel, koja je na startu turnira bila bolja od nekadašnje pobednice Australijan opena Sofije Kenin sa 6:3, 6:4.

BONUS VIDEO Nadal se priprema za Olimpijske igre - Pariz 2024

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPROBAJTE IKEA KREATIV: Uz pomoć veštačke inteligencije i 3D tehnologije kreirajte svoj idealni životni prostor