RUSIJA JE ODUŠEVLJENA: Evo šta je Novak Đoković uradio u Londonu

Novosti online

03. 07. 2024. u 15:05

Srpski teniser Novak Đoković savladao je u prvom kolu Vimbldona Vita Koprivu s rezultatom 3:0, a potom je za medije govorio o brojnim temama, između ostalog i o poznavanju jezika koje govori, kao i o onim koje bi želeo da nauči.

РУСИЈА ЈЕ ОДУШЕВЉЕНА: Ево шта је Новак Ђоковић урадио у Лондону

FOTO: Tanjug/AP

Đoković je izjavio da zna engleski jezik, kao i da se služi nemačkim, ali da bi jako voleo da nauči ruski jezik.

 - Voleo bih da naučim ruski jezik i nadam se da će mi doći malo brže s obzirom na slovenske korene između našeg i njihovog jezika. To mi je velika želja. Za kineski, za te jezike daljeg istoka, i to bi voleo, ali je možda sad to nerealno jer su to jeziici koji malo više vremena zahtevaju i moraš malo više da se posvetiš tome - rekao je Đoković.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Dodao je najbolji srpski teniser da mu se dopada i italijanski jezik, i da se služio i tim jezikom jedno vreme.

 - Engleski je najzastupljeniji i najkorišćeniji jezik univerzalno i italijanski isto tako kroz rad i saradnju sa ljudima koji su iz Italije, koji su mi bili teniski treneri, kondicioni treneri, menadžeri. U jednom trenutku sam bio okružen Italijanima i uvek mi se dopadao taj jezik - rekao je srpski teniser.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Na kraju je dvadesetčetvorostruki grend slem šampion rekao da su jezici najveće bogatstvo.

 - Imam tendenciju da učim jezike i nekako mislim da što više jezika znaš više vrediš i više poštovanja ukazuješ, a i dobijaš od ljudi koji dolaze iz te zemlje, iz te regije u kojoj se priča taj jezik. Nekako čovek kada napravi taj napor i potrudi se da bar nekoliko fraza u tom jeziku nauči kada posećuje tu zemlju. Mislim da je to jedan iskaz poštovanja i uvažavanje kulture i tradicije zemlje u kojoj gostuješ. Ja sam sa tim pristupom odrastao i vaspitavan sam i uvek sam imao želju i volju da učim jezike - istakao je Novak.

On u četvrtak nastavlja svoj pohod na Vimbldonu, a meč drugog kola igra protiv britanskog tenisera Džejkoba Firnlija. Termin će biti naknadno poznat.

Ako vas zanima Novak Đoković, a i sve ostalo vezano za tenis, pratite vesti o tome na sportskim stranicama portala "Novosti".

Na sasvim ste dobrom mestu.

BONUS VIDEO: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Hurgada iz prve ruke - Ovog leta posetite sa nama biser egipatske obale!