ŠTA SE OVO DEŠAVA SA RUSIMA NA VIMBLDONU?! Jedan as nema pojma koji je rezultat, a drugi zdrav - hoće da se operiše kao Đoković (VIDEO)

Novosti online

03. 07. 2024. u 18:44

Rusija, zbog aktuelnog rata u Ukrajini, nema mnogo mogućnosti da gleda svoje sportiste na međunarodnoj sceni. A oni koji na njoj i pored brojnih sankcija učestvuju, prilično zbunjuju rusku javnost svojim ponašnjem. I ne samo nju...

ШТА СЕ ОВО ДЕШАВА СА РУСИМА НА ВИМБЛДОНУ?! Један ас нема појма који је резултат, а други здрав - хоће да се оперише као Ђоковић (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Podsetimo, u toku je Vimbldon, najslavniji teniski turnir na kome je, od nedavno, potpuno zabranjeno da se vide ruska obeležja. I to ne samo da sportisti ne mogu da učestvuju kao "teniser ili teniserka iz Rusije" (oni su sada "neutralni sportisti", sa belom zastavom koja ih predstavlja), već i navijači ne smeju da na tribine donose zastave Ruske Federacije.

Nikakvog pomena Rusije, a ni vizuelnog prikaza njenih simbola, ne sme da bude na Vimbldonu tokom dvonedeljnog teniskog nadmetanja, pa je jedina njena "pojava" - ono što njeni teniseri rade.

A ono što rade, ovih dana mnoge zbunjuje.

Najpre je Andrej Rubljov, iako šesti nosilac, ispao na startu nadmetanja od potpunog autsajdera, a sve je to začinilo njegovo novo samopovređivanje. Udarao se reketom o kolenu, i to toliko dok ga nije raskrvario. Da li i on želi da operiše to mesto, kao Novak Đoković, ne zna se... ali, nije mali broj onih koji traže da neko Rubljova odvede do psihologa, jer se ovako ponaša u poslednje vreme čim mu ne ide dobro na terenu. A sve češće mu ne ide...

Sa druge strane, Danil Medvedev, najbolje rangirani ruski teniser, a četvrti je na ATP listi, uspeo je ove srede da pobedi, ali...

Savladao je Aleksandra Milera sa 3:1, po deonicama 6:7(3), 7:6(4), 6:4 i 7:5, a pritom u jednom trenutku - uopšte nije bio svestan koji je rezultat.

Iako je prvi taj-brejk bio u toku, Medvedev je otišao na svoju stolicu, ubeđen da je set gotov. Tek kada je opomenut, skočio je i vratio se na osnovnu liniju, uz smeh publike.

Izgubio je, tako "pogubljen" i naredni poen, time i taj segment, ali je potom u narednom spasao dve set lopte, tako izbegao da gubi sa 0:2, pa preokretom došao do trijumfa.

U trećem kolu igraće protiv pobednika nemačko-kineskog duela Žang - Štruf.

Kada igra Novak Đoković?

Nole je u utorak saznao da će mu naredni rival biti jedna istinska senzacija, a dan kasnije su organizatori objavili: svoj naredni meč Đoković igra u savršenom terminu.

Ako vas tenis zanima, i to ne samo ono što u njemu Novak Đoković radi, pratite sve najvažnije i najzanimljivije vesti o tome na sportskim stranicama portala "Novosti". Na sasvim ste dobrom mestu.

BONUS VIDEO: Kad himna Srbije, "Bože pravde", zagrmi u Rusiji...

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Hurgada iz prve ruke - Ovog leta posetite sa nama biser egipatske obale!