PRILIKA DA ZABLISTA: Kecmanović protiv Sinera u trećem kolu Vimbldona ima šansu za skalp karijere

S. R.

05. 07. 2024. u 08:38 >> 08:28

PRILIKA za skalp karijere. Šansa da zablista na najvećoj sceni ne pruža se često, a Miomir Kecmanović u duelu treće runde Vimbldona ispred sebe ima Janika Sinera, čoveka u najboljoj formi u belom sportu u 2024. godini.

ПРИЛИКА ДА ЗАБЛИСТА: Кецмановић против Синера у трећем колу Вимблдона има шансу за скалп каријере

Foto Profimedia

Dvojica tenisera do sada su odigrala tri međusobna susreta. Italijan ima sve tri pobede, prvu davne 2019, na turniru "Buduće generacije", potom je izašao kao pobednik na turniru u Australiji 2021, a zatim je 2022. Miša morao da meč preda u drugom setu na mastersu u Sinsinatiju.

- Ne znam da li može da mi leži neko ko je prvi na svetu. Igrali smo par puta, nisam ga dobio - kaže Kecmanović.
Naš as, 52. na svetu, zna kako je igrati protiv najboljih, ali nažalost, ne i kako se pobeđuju. Pet puta je trijumfovao protiv tenisera iz "top 10", ali nikada se nije radovao u susretima sa igrača koji su u tom trenutku bili među pet.
- Mnogo je lakše doći do trećeg kola kada imaš renking i nosilac si. Onda igraš sa igračima koji su slabijeg ranga. Ovako dobijam "mine". U Australiji sam igrao dobro, pa sam dobio dobre igrače, i na Rolan Garosu, prvo Monteiro, pa Medvedev... Sad idem isto na "bombu". Možda iznenadim i samog sebe - poručuje Kecmanović.
Zanimljivo, u početne dve runde proveo je manje sati na terenu nego Siner (5 sati i 34 minuta, naspram 6 sati i 46 minuta).
- Možda to utiče na njega, možda i ne. Ipak, ovo je trava, nije toliko fizički zahtevna. Neka se igra što duže - smatra srpski teniser.
Ono što je sigurno, to je da će se meč igrati na centralnom ili terenu broj jedan.
- Iskusio sam igranje na najvećem stadionu protiv Noleta. Ali, što da ne opet, neću se buniti - konstatuje Kecmanović.

Spec.
OSIM na Australijan openu, Kecmanović na preostala tri grend slem turnira nikada nije otišao dalje od treće runde.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MONSTRUOZNO! Opozicionar priželjkuje ubistvo Danila Vučića i opisuje kako bi ga mučio (VIDEO)