NIJE MU BILO SVEJEDNO: Karlos Alkaraz se spasao ispadanja sa Vimbldona!

Novosti online

05. 07. 2024. u 18:28 >> 18:28

Novak Đoković je prošle godine izgubio samo jedno grend slem finale: Karlos Alkaraz ga je pobedio u meču za trofej na Vimbldonu. Španac je sada bilo prilično blizu da bude eliminisan već u prvoj sedmici najslavnijeg dvonedeljnog turnira.

НИЈЕ МУ БИЛО СВЕЈЕДНО: Карлос Алкараз се спасао испадања са Вимблдона!

FOTO: Tanjug/AP

Branilac titule je u trećem kolu za rivala, voljom žreba, dobio 29. igrača sveta, Fransesa Tijafoa. A aktuelni šampion ga je dobio posle preokreta - američki teniser je vodio sa 1:0 i 2:1 u setovima, a na kraju je trijumfovao Alkaraz: konačan rezultat je glasio 5:7, 6:2, 4:6, 7:6(2), 6:2.

Pitanje je da li bi se meč tako završio da Tijafo, koji ima problem sa kolenom, nije nezgodno proklizao u, tada "već izgubljenom" taj-brejku četvrtog seta, ali je, zapravo, najveću šansu propustio malo pre toga.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Vodio je sa 2:1 u setovima Amerikanac, a pri 4:4 u četvrtoj deonici, imao je prednost od 0:30 i pritom je Alkaraz morao da drugi put servira. Taj poen je, međutim, dobio branilac trona i... tada je krenuo da igra "onako kako zna". Dva rana brejka u odlučujućoj deonici tome su bila svedoci, pa je tako prvak i dalje ostao u turniru.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Amerikanac je, podsetimo, prethodno jedva prebrodio prvo kolo (u pet setova je pobedio Italijana Arnaldija, i to posle preokreta - 6:7(5), 2:6, 6:1, 6:3, 6:3), da bi zatim savladao Hrvata Bornu Ćorića sa 7:6(5), 6:1, 6:3.

Alkaraz je, sa druge strane, u oba dva ovogodišnja vimbldonska nastupa imao problema u prvom setu, no rešavao ih je u svoju korist: sa 3:0 je savladao i Estonca Lajala (7:6(3), 7:5, 6:2) i Australijanca Vukića (7:6(5), 6:2, 6:2).

Međutim, ovoga puta su problemi iz uvodne deonice postali baš veliki, jer je američki teniser osvojio taj set, a iako se činilo se Alakarazova igra drastičnl popravila u narednoj, Tijafo je uspeo da "uzme" i treći segment meča.

Potom se desio onaj već opisani, odlučujući set, pa je tako momak koji brani 2000 bodova prošao dalje i možda opet bude igrao protiv Amerikanca. Naime, naredni rival će mu biti bolji iz američko-fracuskog duela Nakašima - Imber.

U kakvoj formi je Alkaraz stigao na Vimbldon?

Karlos Alkaraz je, od osvajanja Rolan Garosa pobedom nad Zverevom u pet setova, odigrao samo dva takmičarska meča:

Probao je da uhvati zalet za vimbldonsku travu na londonskom Kvinsu, no tamo je samo pobedio Serundola u dva seta, a onda u drugom kolu izgubio od tada 31. na ATP listi, Džejka Drejpersa, sa 6:7(3), 3:6.

Alkaraz - Tijafo, međusobni dueli ("H2H")

Franse Tijafo je do ovog meča mogao da se pohvali da ne gubi u dosadašnjim međusobnim okršajima sa "Karlitosom", kako Alkaraza nazivaju u domovini: rezultat je bio 1:1.

Najpre je 2021. u Barseloni Amerikancu pripao trijumf u dva seta (6:4, 7:6(2)), a Špancu naredni, 2022. na US Openu, posle pet setova (6:7(6), 6:3, 6:1, 6:7(5), 6:3).

Sada je 2:1 u Alkarazovu korist.

---

Ako vas zanima tenis, ono što u njemu radi Novak Đoković ali i ne samo on, pratite i sve o "belom sportu" na sportskim stranicama portala "Novosti".

Na sasvim ste dobrom mestu.

 

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HIT 2024! Marsa Matrouh – Jednostavni Egipatski Maldivi