"PONEKAD MI SE ČINILO KAO DA MI ČITA MISLI": Vekićeva posle velike pobede na Vimbldonu

Novosti online

08. 07. 2024. u 09:45

Hrvatska teniserka Dona Vekić je ušla u četvrtfinale grend slem turnira, ali je to prvi put uradila na Vimbldonu. Posle pobede od 2:1, po setovima 6-2, 1-6, 6-4, nad španskom teniserkom Paulom Badosom, izjavila je da je ovo nešto "zaista posebno".

ПОНЕКАД МИ СЕ ЧИНИЛО КАО ДА МИ ЧИТА МИСЛИ: Векићева после велике победе на Вимблдону

Foto: Profimedia

Bio je to zaista dug dan za najbolju hrvatsku teniserku, iako je na meču bilo samo 98 minuta efektivne igre, ali je meč tri puta prekidan zbog kiše, a i loše vreme je razlog za kasni početak.

Zapravo, trebalo je da meč počne u 11 časova po lokalnom vremenu, ali se to dogodilo tek posle 13 časova.

- Došli smo oko 8.30 ujutro, a sada je skoro sedam uveče. Bio je to dug i stresan dan. Pre svega, srećna sam što sam pobedila i što smo uspeli da završimo. Biti među poslednjih osam na mom omiljenom turniru je zaista posebno - rekla je Vekićeva.

Foto: Profimedia

Ova mlada Osječanka došla je spremna na turnir na Vimbldon.

- Dosta sam trenirala u Londonu, tako da sam navikla na ovakvo vreme, ali moram da se izvinim svom timu, jer sam u pauzama ponekad bila van sebe. Na kraju smo uspeli. Osetila sam veliko olakšanje čim se završio meč. Pobeda i četvrtfinale Vimbldona, osećam se da živim svoj san. Veoma sam srećna – rekla je Vekićeva. 

U polufinalu boriće se sa teniserkom kojoj je ovo takođe prvo četvrtfinale Vimbldona, Lulu San.

– Ona ima čitav niz kvaliteta. Iako ne znam mnogo o njoj, očigledno je da igra sjajan tenis. Proučićemo je i spremićemo se za meč u utorak. Niko slučajno ne dolazi do četvrtfinala - rekla je Vekićeva.

BONUS VIDEO Nadal se priprema za Olimpijske igre - Pariz 2024

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)