SENZACIJA: Janik Siner ispao sa Vimbldona!

Novosti online

09. 07. 2024. u 18:42 >> 18:42

Novak Đoković je prebrinuo osminu finala Vimbldona, a dan kasnije najbolje rangirani teniser sveta, Janik Siner, nije četvrtfinale.

СЕНЗАЦИЈА: Јаник Синер испао са Вимблдона!

FOTO: Tanjug/AP

Siner se neće boriti za titulu na londonskoj travi, jer je na pretposlednjoj prepreci do finala izgubio od Danila Medvedeva, i to uz zdravstvene tegobe.


Posle pravog teniskog trilera, konačan rezultat glasio je 6:7(6), 6:4, 7:6(4), 2:6, 6:3 za Rusa, četvrtog igrača sveta.


Od samog starta bilo je jasno Medvedev, peti na ATP listi, ne planira da tek tako "pusti favorita da opravda tu ulogu".

Naprotiv.

Imao je ruski teniser i set loptu u taj-brejku prve deonice, no kako ju je ispustio, a Italijan preokretom od 5:6 stigao do 9:7, sačekao je "svojih pet minuta".

Istini za volju, prvi put su tih "pet minuta" trajali 49, jer je toliko Medvedevu trebalo da dobije drugi set uz jedini brejk u njemu, a onda 59 da dođe do 2:1, i to posle istinske drame.

Rusov rani brejk uopšte ga nije pogurao kao lakom osvajanju trećeg segmenta meča jer je Siner poravnao na 5:5, a potom imao dve brejk/set lopte pri svom vođstvu od 6:5. Spasao se ruski as, a u taj-brejku on je jedini "oduzeo servis" rivalu i tako rešio tu situaciju u svoju korist.

"Slika" se na terenu prilično promenila posle toga, iako je u trećem setu doktor morao da pregleda Janika Sinera, da mu meri puls, posle čega je usledila 11-minutna pauza.

Okrepivši se, lider ATP liste je za tili čas napravio dva brejka u četvrtoj deonici, sa 2:1 i 4:1, pa nedugo zatim "ozvaničio" da će se igrati i dalje.


Kada je na red došao peti set, već posle prva dva gema (koja su trajala čak 16 minuta) otklonjene su i poslednje dileme da akteri ovog spektakla neće dati poslednji atom snage za trijumf. I, nakon što je prvi popustio italijanski, izgubivši servis gem za 3:1 u korist Medevedeva, naredni gem se sastojao od čak 16 poena (!). Nijednom Siner nije imao brejk šansu, ali nije ni hteo da se odrekne svog sna o novom grend slem trofeju. Ipak, Rus je izdržao sve te nalete i prošao u polufinale.

Njegov naredni rival biće pobednik meča Karlos Alkaraz - Tomi Pol (rezultat u setovima bio je 1:1 u vreme objavljivanja ovog izveštaja).

Podsetimo, Novak Đoković je pobedio Holgera Runea. Predviđeno je da Noletov naredni rival bude Aleks de Minor, ali se on nalazi u ozbiljnoj situaciji i pitanje je šta će sa tim mečom da bude.

Ako vas Novak Đoković zanima, ali i ne samo on, već i sve ostalo iz tenisa, pratite sportske stranice portala "Novosti". Na sasvim ste dobrom mestu.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUSIJA U NEVERICI Nova zabrana - ovi ruski špijuni i saboteri ne mogu na Olimpijske igre Pariz 2024!