ALKARAZ SE NALJUTIO: Izgubio prvi set četvrtfinala Vimbldona, a onda... (FOTO)

Часлав Вуковић
Časlav Vuković

09. 07. 2024. u 19:57

KARLOS Alkaraz igraće u polufinalu Vimbldona, pošto je posle preokreta pobedio Tomija Pola sa 5:7, 6:4, 6:2, 6:2 i tako nastavio pohod ka odbrani titule.

АЛКАРАЗ СЕ НАЉУТИО: Изгубио први сет четвртфинала Вимблдона, а онда... (ФОТО)

FOTO: Tanjug/AP

Odlično je meč počeo momak iz Mursije. Već u trećem gemu uspeo je da napravi brejk. Ipak, Amerikanac je u narednom uzvratio. Trenutno 13. igrač planete je dobru igru u prvom setu krunisao još jednim brejkom koji mu je omogućio da povede.

To kao da je naljutilo trećeg na planeti, pa je ubacio u višu brzinu. Ali, nije izgledalo da će tako biti na startu drugog dela meča. Pol je prvi oduzeo servis rivalu, a onda je Alkaraz odgovorio istom merom, da bi potom u sedmom gemu napravio novi brejk. Nakon roga je siguran bio na svoj servis što mu je donelo izjednačenje.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Treći i četvrti set nije doneo nimalo neizvesnosti, jer je na terenu postojao samo Španac. U tom periodu protivniku je preopustio samo četiri gema što jasno pokazuje koliko je bio nadmoćan.

Njegova dominacija može da se vidi i u tome da je imao čak 28 brejk lopti, što je zaista retka pojava za turnire koji se igraju na travantoj podlozi. Uspeo je da iskoristi sedam.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Alkaraz će u polufinalu igrati protiv Danila Medvedeva koji je u sjajnom meču pobediio Janika Sinera.

Biće to sedmi duel Španca i Rusa, a Karlos vodi sa 4:2. Takođe, njihov okršaj biće repriza proglogodišnjeg meča na ovom turniru. Tada su se sreli u istoj fazi takmičenja. Branilac titule je u tom meču bio ubedljiv, pobedio je sa 6:3, 6:3, 6:3.

BONUS VIDEO: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TUŽNE VESTI: Preminuo nekadašnji kapiten Crvene zvezde